Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Konjunkturanalyser

I konjunkturanalyserne kan du se Dansk Byggeris skøn for de førstkommende års udvikling og se de seneste års udvikling i bygge- og anlægsbranchen.

 

Vi er langt om længe ude af krisen, og der forventes stigende vækst de kommende år. Det er blandt andet båret af, at der kommer mere gang i boligmarkedet, hvilket er essentielt for aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen. Vi ser samtidig, at beskæftigelsen stiger, og ledigheden falder, samt at der er reallønsfremgang.

 

Denne update af konjunkturanalysen fokuserer på 2016 og 2017. I forhold til analysen fra februar har beskæftigelsen udviklet sig mere positivt end forventet, især inden for nybyggeri. En af årsagerne er, at de store forsinkelser i byggestatistikken medfører, at allerede afsluttede år revideres op, og vi derfor forventer en senere opjustering af nationalregnskabstallene.

 

I 2017 forventer vi at runde 20.000 boliger for første gang siden før finanskrisen, da vi vurderer, at der vil blive bygget 22.500 boliger i 2017. Vi forventer, at beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen stiger med 5.000 personer i år, og med 4.500 personer til næste år. Der vil således være 165.000 arbejdere, funktionærer og mestre er beskæftiget i branchen i 2017.andreas-fernstroem.jpg

Kontakt

Andreas Fernstrøm
Analysechefafe@danskbyggeri.dk72160144Analyseafdelingen

Læs mere

Dansk Byggeri kommenterer løbende på konjunkturudvikling og markedsforhold.

 

Se Presse & Politik