Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej takJa tak

x
Vis menu

Guides

Dine ansatte

Find information om alt fra ansættelse og overenskomster til barsel og uddannelse af dine ansatte

En god byggesag

Her er samlet viden og værktøjer, som er nyttige, både når du arbejder for professionelle og private

Bliv medlem

Meld dig ind i Dansk Byggeri og få adgang til en lang række serviceydelser og rabatter

BoligJob

Her finder du Dansk Byggeris analyser af brugen og effekten af BoligJob-ordningen
Guides

Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget (BoligJobordningen) giver mulighed for, at hver person i husstanden over 18 år kan trække op til 15.000 kr. fra i skat pr. år, når beløbet er brugt på løn til håndværkere

Her kan du læse mere om håndværkerfradraget og hvilke opgaver, fradraget dækker og ikke dækker. Nederst på siden kan du downloade foldere med supplerende information om henholdsvis helårsbeboelse samt sommer- og fritidsboliger.

Om håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget er en økonomisk støtteordning til private boligejere, der fx renoverer eller bygger til. Ordningen giver op til 15.000 kr. i fradrag pr. person over 18 år.

Salg af ydelser med håndværkerfradrag

Som virksomhed skal du være momsregistreret i Danmark, for at kunden kan få fradrag for dit arbejde. Betalingen skal ske til din bankkonto, og kunden skal have dokumentation for arbejdet.

Her dækker fradraget

Fradraget kan bl.a. benyttes til arbejde på boligens ydre og indre rammer. Der er en lang række reparationer, renovering, installationer eller fornyelser, der er dækket af håndværkerfradraget.

Her dækker fradraget ikke

Der er også en lang række af ydelser, der ikke er dækket af håndværkerfradraget. Det gælder fx terrasser, havestuer, carporte/garager, indkørsler, flisebelægning, trapper m.fl.

Folder om helårsbeboelse

Dansk Byggeri har udarbejdet en informationsfolder om håndværkerfradrag i forbindelse med helårsbeboelse, som du kan printe og uddele til dine private kunder. Har du problemer med at printe på to sider, så prøv med den alternative printversion.

Folder om sommer- og fritidsboliger

Dansk Byggeri har udarbejdet en informationsfolder, som du kan printe og uddele til dine private kunder. Har du problemer med at printe på to sider, så prøv med den alternative printversion.

Fradragsberegner

Dansk Byggeri har med fradragsberegneren udviklet et værktøj, der gør det muligt at beregne værdien af fradrag ved håndværkerydelser. Derved kan du nemt se værdien af det fradrag du vil få tilbage via din årsopgørelse næste år.