Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

PRESSEN I DAG 24. november 2017

Ejendomsskatterne ventes at stige med over en milliard i 2018

Ejendomsskatterne forventes at stige mærkbart næste år i takt med prisudviklingen på boligmarkedet. Ejendomsskatterne er dog langt fra fulgt med boligpriserne, da skatterne er reguleret, så de maksimalt kan stige med en vis procentsats. - Fremadrettet bør denne procentsats snarere stige end falde.  De ikke-mobile skattekilder er de mest fremtidssikre og mindst forvridende. Samtidig kan skatten på arbejde passende fylde lidt mindre, skriver cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg.

- amtsavisen.dk, aoh.dk, aoib.dk, avisen.dk, ekstrabladet.dk, finans.dk, information.dk, mja.dk, viborg-folkeblad.dk, stiften.dk, politiken.dk, nordjyske.dk, tidende.dk, NordVestNyt side 6 (231117), Sjællandske side 7 (241117).

Danske fløjlshandsker øger risiko for boligboble i København

Det seneste indgreb mod de stigende boligpriser i Danmark er for mildt, og det øger risikoen for en boligboble – især i København. Sådan lyder advarslen fra en af verdens førende tænketanke, Bruegel, i kølvandet på en lignende advarsel fra et europæisk risikoråd med den europæiske centralbankchef, Mario Draghi, i spidsen.

- Berlingske, Business side 10 (241117

Indlæg: Dansk Byggeri glæder sig over løft af efteruddannelse

Adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, skriver i et indlæg, at den indgåede trepartsaftale mellem regeringen og LO og DA, vil styrke voksen- og efteruddannelserne i Danmark markant. Dansk Byggeri kalder det en særdeles vigtig aftale, da det er meget magtpåliggende, at der bliver gode vilkår for erhvervsrettet uddannelse i de kommende år, hvor kampen om arbejdskraften skærpes.

- Entreprenøren side 3 (241117).

Adgang til arbejdskraft er den klart største udfordring

Det månedlige konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik viser, at der i bygge- og anlægsbranchen er stigende forventninger. Som en naturlig konsekvens af de senere års fremgang i byggeri og anlæg er mangel på arbejdskraft rykket øverst på listen af udfordringer. – I løbet af få år ventes der en mere udbredt mangel på faglærte i store dele af landet. Det er derfor positivt, at der netop er indgået trepartsforlig om voksen- og efteruddannelse. Men derudover er det vigtigt, at blandt andet skatteforhandlinger også leverer varen i form af positive bidrag til bedre incitamenter på arbejdsmarkedet, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg.

- Entreprenøren side 42 (241117).

Mænd sidder på magten i byggeriets top

Andelen af kvinder i toppen af de største bygge- og anlægsvirksomheder er forsvindende lille. Og det er spild af både penge og talent, mener flere af de kvinder, der selv sidder med ved beslutningernes borde. - Den grundlæggende forklaring på, at der er så få kvinder i toppen af byggeriet, er nok, at der er så få kvinder generelt i byggeriet. Hvis man skal sørge for, der kommer flere kvinder i topledelsen, skal man ændre på hele fødekæden, siger Louise Pihl, der er underdirektør i Dansk Byggeri.

- licitationen.dk, Licitationen side 1, 6, 7 (241117).

Markant vækst i byggeriets omsætning

Danmarks Statistik har løftet sløret for den foreløbige 2016-regnskabsstatistik for de private byerhverv. De danske virksomheder oplever en pæn fremgang - både hvad angår omsætning, værditilvækst og indtjening. - Trenden er klart positiv, og den fortsatte fremgang i virksomhedernes aktivitet, samt evne til at skabe værdi og overskud, er markant. Det er ganske enkelt godt for den danske samfundsøkonomi og arbejdsmarkedet, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Jacob Hangaard.

- Entreprenøren side 41 (241117).

Containerboliger klar til studerende

Hvert år omkring studiestart står tusindvis af unge uden tag over hovedet. I følge Dansk Byggeri mangler der 24.000 studieboliger – og alene i hovedstadsområdet mangler der 9.500 boliger til de unge mennesker. Nu tager man i København de første skridt mod en løsning på boligmanglen og indretter containere som alternative studieboliger. På Refshaleøen i København står de første containere nu klar. Containerne er omdannet til innovative og isolerede hjem, der lever op til kravene i BR20 og med en solid tagløsning, der beskytter de anderledes boliger.

- bygtek.dk (241117).

De grønne krav vokser

Building Green er med mere end 8.000 besøgende og 170 udstillere gået fra at være et velmenende messeprojekt til grøn dagsordensætter for byggeriet. Building Green har eksisteret siden 2011 og har lige siden haft en mission om at oplyse om bæredygtighed i byggebranchen og vigtigheden heri. Men at det fortsat er besværligt at bygge bæredygtigt, hvis man er en af de små og mellemstore byggevirksomheder, viste en af paneldebatterne, som bestod af repræsentanter fra Dansk Byggeri, FSC Danmark, Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune, Roskilde Tekniske Skole samt en tømrermester.

- Licitationen side 50-51 (241117).

Fersk flæskesteg lokkede på messe

Folkeskoleelever i fjordkommunen havde mulighed for at snuse til forskellige uddannelser. På et af bordene lå der en fersk flæskesteg i Hobro Idrætscenter, hvor der torsdag var Erhvervs- og Uddannelsesmesse. Den gav de folkeskoleelever, der viste interesse for blandt andet uddannelse til social- og sundhedsassistent en mulighed for at prøve egne færdigheder med en kanyle af. De var lokale virksomheder var også til stede på messen, heriblandt var Dansk Byggeri.

- Nordjyske Stiftstidende side 10-11 (241117)./SBO"PRESSEN I DAG" er resuméer af dagens aviser, radio og tv. Indholdet er ikke nødvendigvis udtryk for Dansk Byggeris holdning.