Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides
logo-morkeblaa

PRESSEN I DAG 24. januar 2017

Flere unge finder en praktikplads i Region Syddanmark

Siden oktober 2015 er antallet af erhvervsskoleelever, der har fået lærepladser, steget for de tre byggeuddannelser snedker, murer og tømrer. Fremgangen skyldes især, at partnerskabsaftalen mellem Vejle Kommune, Dansk Byggeri og Syddansk Erhvervsskole har skabt et bredt samarbejde, som giver bonus i form af flere lærepladser. – Vi kommer til at mangle 14.000 faglærte i bygge- og anlægsbranchen om få år, og derfor er det rigtig vigtigt, at vores indsats virker, siger Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri Sydjylland.

– Licitationen side 6 (240117).

Nu skal Facebook leve op til løfter

Hos Dansk Byggeri, 3F og Byg Til Vækst har man store forventninger til at amerikanske Facebook, gør som de siger de vil og ansætter lokalt. Torsdag bekræftede Facebooks europæiske datacenterchef Niall McEntegart på et pressemøde på Odense Rådhus, at man vil bygge et anlæg med to datahaller og en administrationsbygning på 55.000 kvadratmeter. - Jo før, jo bedre. Vi har virkelig brug for det byggeprojekt på Fyn, for selv om det går godt i resten af landet i byggeriet, så står det mere stille her på Fyn, siger formand for Dansk Byggeri, Dan Johansen.

– Fyens Stiftstidende side 1, 6-7 (240117).

Udtjent kornsilo løber med arkitekturens prestige-priser

Umiddelbart er en massiv kornsilo beliggende i Københavns Nordhavn ikke egnet til moderne boliger. Og så alligevel. Det har i hvert fald kunne lade sig gøre for Mette Tony og Mads Bjørn Hansen fra Praksis Arkitekter, der har tegnet Frihavns Tårnet. For tårnet bliver nu hædret med Betonelement-Prisen 2017 i Dansk Byggeri og Utzon-statuetten. Frihavstårnet har et samlet boligareal på cirka 11.000 kvm, og med i alt 12 etager er tårnet fem etager højere end den oprindelige silo.

– Jyllands-Posten side 12-13 (240117).

Forbindelse tjent ind på 22 år

Mens politikerne stadig diskuterer for og imod en eventuel kommende fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg, så lægger Dansk Byggeri nu pres på for, at der kommer en fast forbindelse mellem de to sundbyer. Branche-organisationen har med udgangspunkt i tal fra Kraka regnet ud, at en HH-forbindelse vil kunne tjene sig selv ind på 22 år.

– Frederiksborg Amts Avis side 31 (240117).

Regionskommunen vil sætte fokus på erhvervsindsats

Den kommende måned vil Bornholms Regionskommune sætte fokus på de erhvervsindsatser som er gennemført de seneste år. Dette sker i samarbejde med Dansk Industri og Dansk Byggeri, med et mål om at synliggøre hvad der allerede er sket samt skabe grundlag for en dialog om, hvad vi kan gøre bedre i de kommende år. Kommunen vil udarbejde tre forskellige oplæg til et fællesmøde mellem Dansk Industri, Dansk Byggeri, Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget samt Teknik - og Miljøudvalget i BRK. Oplæggene kommer til at omhandle erhvervslivets samarbejde med jobcenteret.

– tv2bornholm.dk (230117).

DI: Der er altså ikke 100 års ventetid i kommunen

Hvert år undersøger Dansk Industri kommunernes erhvervsvenlighed. Og regionskommunen har notorisk ligget i bunden, men det er ikke nødvendigvis sandheden. Kenn Kjellberg, der er formand for Dansk Industri på Bornholm mener, at virkeligheden er en helt anden. Derfor har Bornholms Regionskommune, i samarbejde med Dansk Industri og Dansk Byggeri, været i gang med en charmeoffensiv, hvor man indtil videre har besøgt 39 lokale virksomheder for at fortælle om kommunens fortræffelighed.

– TV2 Bornholm 22.20, tv2bornholm.dk (230117).

Små virksomheder dropper kommunale udbud

Når små og mellemstore håndværksmestre byder på kommunale bygge- eller vedligeholdelsesopgaver, oplever halvdelen af virksomhederne, at udbudsmaterialet ikke er godt nok, og processen for bøvlet. Det viser en spørgeundersøgelse fra Dansk Byggeri. - Når selve det materiale, som kommunerne opfordrer virksomhederne til at give tilbud ud fra, fx ikke er detaljeret nok, skal virksomhederne bruge tid på at få fat i kommunen og bede om flere informationer. Det koster både virksomhederne og kommunerne en masse af unødvendigt arbejde og spildtid. Jeg kan derfor kun opfordre kommunerne til at være mere nøjagtige i deres udbudsmateriale, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Anne Gram.

– Spøttrup Ugeavis side 6 (240117).

Papirarbejdet er et mareridt

Per Smith, tømrermester i Dybvad, synes, at dokumentationer og indberetninger efterhånden fylder alt for meget for mindre virksomheder. Det er en stor del af hans kolleger enige i, viser en undersøgelse, som Dansk Byggeri står bag. Han vurderer, at han bruger fem timer om ugen på papirarbejde, der ikke har med driften af firmaet at gøre. Og når der er travlhed, er det selvfølgelig lige præcis dette arbejde, der bliver udsat.

– Nordjyske Stiftstidende Aalborg side 1, 4 (240117).

Dokumentation er en stor byrde

Dansk Byggeri har gennem en spørgeundersøgelse konstateret, at halvdelen af de små og mellemstore håndværksmestre oplever, at antallet af skemaer og blanketter, som skal udfyldes for at få lov til at drive virksomhed, er vokset de seneste fem år. – Faktisk har vi en målsætning om, at vores vejledninger skal gøre brug af billeder og korte tekster og en opdeling, der betyder, at man ikke behøver læse det hele, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

– Nordjyske Stiftstidende Aalborg side 5 (240117).

Miljø – og fødevareminister vil gøre det nemmere at sikre kysterne

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har lagt op til, at han vil gøre det lettere at sikre kysten mod eventuelle oversvømmelser ved at fjerne eventuelle politiske stopklodser i lovgivningen. –I Danske Anlægsentreprenører har vi ved flere lejligheder peget på behovet for en større statslig involvering i kystsikringen, og derfor er det meget positivt, at miljø- og fødevareministeren allerede inden sommerferien vil præsentere en plan for, hvordan kystsikringen skal håndteres, siger branchedirektør fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri, Niels Nielsen.

– estatemedia.dk (230117), Salling Avis side 14 (240117).

Fotokonkurrence: #jegelskerbeton

Er du vild med betons rå udtryk og de mange spændende byggerier, anlæg og byrum, der er udført med beton? Vis din vinkel på det æstetiske i beton i forbindelse med Bæredygtig Beton Prisen 2017, ved at bruge #jegelskerbeton på Instagram. Bæredygtig Beton Prisen arrangeres i samarbejde mellem Dansk Beton under Dansk Byggeri, og Dansk Arkitektur Center, Fotokonkurrencen løber fra d. 24 januar til og med den 1. marts. Vi vælger fem vindere d. 10. marts 2017.

– Dansk Arkitektur Center (230117).

Mangel på bygningsarbejdere kan bremse Trumps opsving

Usikkerheden er i centrum med Trump på præsidentembedet i USA. Dansk Byggeri frygter både en protektionistisk handelspolitik og tilbagerulning af de energipolitiske fremskridt. – Vi skal ikke mere end 1-2 år frem i tiden, før det amerikanske opsving støder ind i mindst tre massive risikofaktorer. For det første udsigten til en protektionistisk handelspolitik, for det andet en for stærk dollar og for det tredje adgangen til tilstrækkelig arbejdskraft - ikke mindst inden for byggesektoren - hvis Trump gør alvor af at bremse arbejdskraft-immigrationen, siger cheføkonom fra Dansk Byggeri, Bo Sandberg.

– byggecentrun.dk (230117).

Fuld skrue på arbejdsmarkedet

44 måneder med ubrudt beskæftigelsesfremgang. Man kan roligt sige, at der er kommet gang i det danske arbejdsmarked. Siden lavpunktet på arbejdsmarkedet i foråret 2013 er der skabt næsten 130.000 nye lønmodtagerjob, heraf 16.700 i byggeri og anlæg. Ifølge Dansk Byggeri må de gode nøgletal dog ikke blive en sovepude. Cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg, udtaler, at arbejdsmarkedet har brug for en fortsat opnormering af arbejdsstyrken både kvalitativt og kvantitativt.

– elfokus.dk (230117).

Tænk totaløkonomisk!

Med central ejendomsadministration kan en kommune træffe langsigtede og effektive beslutninger, og virksomhederne skal bruge mindre energi på at omstille sig til decentrale systemer, mener Dansk Byggeri. Dansk Byggeri tilskynder kommunerne til at tænke totaløkonomisk. I vurderingen af hvor midler til vedligeholdelse anvendes bedst, kan det bedste totaløkonomiske valg være at bygge nyt frem for at renovere.

– ktc.dk (230117).

Digitalisering er blevet hverdag i bygge- og anlægsbranchen

Danmarks Statistiks analyse af it-anvendelsen i virksomheder viser, at stort set alle i bygge- og anlægsbranchen har en mobil bredbåndsforbindelse. - Det afspejler vel, at bygge- og anlægsbranchen er en mobil branche med skiftende arbejdssteder, og derfor har man brug for at komme på internettet på farten. Det kan fx være til at udfylde arbejdssedler digitalt eller ajourføre kvalitetsdokumentationen, mens man tager billedet, fortæller analysechef i Dansk Byggeri, Andreas Fernstrøm.

– Lokalavisen Nordsjælland side 30 (240117).

I Vejle går det strygende med at finde lærepladser til erhvervsskoleeleverne

Siden oktober 2015 er antallet af erhvervsskoleelever, der har fået lærepladser, steget for de tre byggeuddannelser: snedker, murer og tømrer. Fremgangen skyldes især, at partnerskabsaftalen mellem Vejle Kommune, Dansk Byggeri og Syddansk Erhvervsskole har skabt et bredt samarbejde, som giver bonus i form af flere lærepladser. – Vi kommer til at mangle 14.000 faglærte i bygge- og anlægsbranchen om få år, og derfor er det rigtig vigtigt, at vores indsats virker, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.

– fredericiaavisen.dk (230117).

Husk håndværkerfradraget for 2016

Det er tid til at indberette brug af håndværkerfradraget - også kendt som den grønne BoligJob-ordning - hvis man vil have fradraget med på årsopgørelsen for 2016. Det kan ske frem til den 28. februar, og gøres nemt i TastSelv hos SKAT. – Det er muligt at få fradrag påført årsopgørelsen for 2016 på op til 12.000 kr. pr. person for håndværksydelser, mens serviceydelser i hjemmet giver fradrag på op til 6.000 kr. Arbejdet skal være udført i 2016 og betalt senest den 28. februar 2017, fortæller chefkonsulent Dansk Byggeri, Niels Strange.

– Lyngposten side 8 (240117).

Debat: Lad virksomheder vælge selv

Formand for Dansk Byggeri Sjælland, Jesper Toftebjerg Andersen, skriver i et debatindlæg, at virksomheder ikke længere må bruge den kommunale genbrugsplads. I stedet skal virksomheder fremover lave aftaler med private virksomheder om at håndtere affald. Men det vil både blive for dyrt og for besværligt, hvis den lille håndværksmester skal tvinges til at få en privat virksomhed til at stille en container op og lave aftaler om afhentning, inden han kan gå i gang med sit arbejde. Der er behov for, at mindre virksomheder fortsat selv kan vælge, hvad der passer bedst til deres behov.

– Dagbladet Ringsted side 10 (230117).

Sådan er reglerne for snerydning

Som boligejer og virksomhedsejer er du ifølge loven forpligtet til at følge en række regler for snerydning. Ellers risikerer du at skulle af med en bøde eller i værste fald betale en erstatning, hvis nogen kommer til skade på din grund. - Reglerne er indrettet sådan, at alle grundejere skal rydde sne på fortove og trapper, som grænser op til offentlig vej snarest efter sneen er faldet, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

– Midtsjællands Folkeblad side 26.

Find dine nye medarbejdere her

Hvis man har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft, hvad gør man så? Mester Peter Fugl Jakobsen fra Børge Jakobsen & Søn A/S samt tømrermester Claus Hauge fra Hauge-Byg ApS fortæller om deres erfaringer, og den erhvervspolitiske chef i Dansk Byggeri giver status på udfordringer og mulige løsninger. Tilmelding senest 2. februar på naestvederhverv.dk

– Sjællandske - Næstved, Faxe, Vordingborg side 5 (240117).

Er huset isoleret godt nok til varmepumpe?

Regeringen har oprettet en støtteordning til varmepumper, som et led i planen om at udfase olie og gasfyr. Men tjek om dit hus er ordentligt isoleret, hvis du overvejer at investere i en varmepumpe. - Der kan være mange penge at spare med en varmepumpe, men det er vigtigt, at dit hus i forvejen er godt isoleret. Derfor bør du også sørge for at få gennemtjekket dit hus for, om der er elementer, der bør energirenoveres, før du investerer i en varmepumpe, forklarer chefkonsulent i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

– Haslev Posten side 20 (240117).

I frostvejret søger rotterne gerne ind i din bolig

Vinterens kulde får rotter til at søge ind i etageejendomme og parcelhuse. Men du kan sikre din bolig imod uønskede gæster. Ifølge chefkonsulent i Dansk Byggeri, Mikael Mortensen, er der mange ting, du som boligejer kan gøre for at sikre din bolig imod rotter. - Utætheder i facade og afløbsrør er det vigtigste at tjekke for. Sæt hønsenet for nedløbsrørene og en rottespærrer i afløbssystemet, hvis du oplever rotter i din bolig, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Mikael Mortensen.

– Lokalavisen Nordsjælland side 60 (240117).

Ved dine kære hvordan du vil begraves?

Fire ud af ti danskere mangler at tage snakken med den nærmeste familie om, hvorvidt den sidste rejse skal ende på kirkegården, i en skov, på havet eller et helt fjerde sted. Det viser en spørgeundersøgelse fra Stenhuggerlauget i Dansk Byggeri. – Vi oplever ofte, at familien henvender sig til os, og har svært ved både at skulle rumme sorgen og samtidig tage stilling til, hvordan en gravsten skal se ud. Det er en lettelse for mange familiemedlemmer, hvis de på forhånd har taget snakken, siger oldermand i Dansk Byggeris Stenhuggerlaug, Ole Grage.

– Salling Avis side 8 (240117).

Nytårskur med optimisme

Op mod 130 personer - repræsentanter fra det lokale erhvervslivs små og store virksomheder, politikere og andre borgere var mødt op i Sparekassen Kronjyllands lokaler på Frankrigsvej i Hammels industrikvarter for at ønske hinanden godt nytår og udveksle nyheder og gode ideer, eller netværke som det hedder på nydansk. Borgmester Nils Borrings glædede sig over, at kommunen ligger pænt i flere undersøgelser, blandt andet at Dansk Byggeri lavede en undersøgelse, hvor Favrskov blev kåret som Østjyllands mest erhvervsvenlige kommune.

- Favrskov Avisen side 12 (240117). /EBS"PRESSEN I DAG" er resuméer af dagens aviser, radio og tv. Indholdet er ikke nødvendigvis udtryk for Dansk Byggeris holdning.