Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides
logo-morkeblaa

PRESSEN I DAG 17. februar 2017

Fortsæt fartkontrol ved vejarbejder

700 mio. kr. i statskassen fra fartbøder i 2016 har skabt debat om politiets indsats over for fartsyndere. Men bilisterne må lære at sænke farten, og politiet skal fortsætte fartkontrollen, mener Danske Anlægsentreprenører. - Man kan være heldig, at høj hastighed forbi et vejarbejde kun giver bulede biler. Men for medarbejderne på vejen kan en daglig mangel på respekt for fartgrænserne give så meget utryghed, at det i sig selv kan sætte sig på sjælen. Derfor kan man kun rose politiet for en øget indsats for fartkontrol ved vejarbejder, og i virkeligheden må indsatsen gerne blive skærpet, siger branchedirektør i Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri, Niels Nielsen.

- tv2lorry.dk, TV2 Lorry 19:30 og 22:20 (160217), Licitationen side 4 (170217).

Debat: Tag skyklapperne af og se gevinsterne

Erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius, skriver i et debatindlæg, at en permanent og udvidet BoligJob-ordning vil være en gevinst for hele det danske samfund, da ordningen rummer en række samfundsmæssige gevinster, som ofte glemmes i debatten. Denne debat mener han i øjeblikket bliver sandet til i en talkrig om, hvorvidt ordningen er for dyr i forhold til jobskabelsen. - Hos Dansk Byggeri ved vi, at BoligJob­-ordningen er meget mere end blot et konjunkturredskab til at skabe beskæftigelse. Ordningen rummer nemlig også en række strukturelle effekter, som er meget gavnlige for hele det danske samfund, skriver han og tilføjer, at der derfor er fuld opbakning til Dansk Folkeparti for at foreslå en permanent ordning. 

- licitationen.dk, Licitationen side 8 (170217).

Ros for kortere byggesagsbehandling

Erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius, oplever, at færre medlemmer henvender sig frustrerede over en langsommelig og dårlig sagsbehandling. - Vi kan også i den årlige måling af kommunernes byggesagsbehandlingstid se, at det samlet set går fremad. Der er stadig kommuner, hvor de hænger i bremsen, men alt i alt har kommunerne fået bedre styr på byggesagsbehandling og anden myndighedsbehandling, siger Torben Liborius. Han mener dog ikke, at det er hensigtsmæssigt, at hver enkelt kommune skal have deres egen fulde byggesagsbehandling og ønsker således et opgør med dette. 

- dagensbyggeri.dk (160217).

Debat: Vil tale med byggebranchen

Formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Søren Tscherning, skriver i et debatindlæg, at det er nødvendigt med en god proces med byggesagsbehandling, hvis vi skal gøre os håb om, at der skal være boliger parate til de forventede 90.000 tilflyttere til Københavns Kommune i løbet af de næste ti år. - I den forbindelse kan vi i Dansk Byggeri Hovedstaden og i de københavnske håndværksvirksomheder glæde os over, at forvaltningen arbejder på at forbedre servicen og nedbringe deres sagsbehandlingstid, skriver han.

- Lokalavisen Vesterbro side 9 (160217).

Konkurser straffer underentreprenører dobbelt

Det er ikke rimeligt, at underentreprenørerne står sidst i køen til at få betaling fra en konkursramt hovedentreprenør, når det samtidig er dem, der har udført arbejdet i første række for bygherren, mener en håndværksmester med 40 års erfaring, En oplevelse, der genkendes i Dansk Byggeri. - Mange løber stadig hovedet imod en kreditmur. Ikke mindst de små virksomheder, som ikke har likvider på kistebunden, har svært ved at låne arbejdskapital og oplever oveni, at det kan være en hæmsko at drive virksomhed i bygge- og anlægsbranchen, når de lægger deres ønsker frem for fx bankmanden, siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

- licitationen.dk, Licitationen Stefan Buur Hansen side 5 (170217).

Håndværkerfradrag: Fynboer raser over Joachim B. Olsen

Joachim B. Olsen (LA) vil fjerne håndværkerfradraget. Det vil betyde farvel til håndværkerjob på Fyn, mener flere fynboere. – Hvis de fjerne det tilskud, får vi mere sort arbejde og flere arbejdsløse, sagde Tina Andersen, der dermed bakker op om de fynske håndværkere og Dansk Byggeri, der onsdag sagde til TV2 Fyn, at de frygtede en afskaffelse ville koste fynske arbejdspladser. Joachim B. Olsen forsvarede sig med, at der ikke er nogen særlig høj beskæftigelseseffekt, så det er bedre, at den mia. kr., der årligt bruges på fradraget, bruges på noget andet. 

- tv2fyn.dk (160217).

Investorer mangler attraktive grunde til ungdomsboliger

De unge står i kø for at få en ungdomsbolig, og investorerne er efterhånden mere end villige til at investere i netop den type boliger, efter renternes store fald har gjort det svært at få et godt afkast. Alligevel mangler der lige nu 25.000 boliger til studerende på landsplan ifølge Dansk Byggeri, og det skyldes mangel på gode beliggenheder, lyder det fra flere store pensionskasser. 

- Herning Folkeblad side 11 (160217).

Når kulkraft stopper, mangler betonindustrien flyveaske

Betonbranchen rykker et skridt nærmere mod at skulle finde nye produkter som tilsætning til beton. Det skyldes nyheden om, at kulkraftværkerne lukker i Danmark og man samtidig forventer en fordobling af efterspørgslen på beton som byggemateriale i perioden fra 2010 til 2050. - Vi er opmærksomme på udviklingen, og hvor man i fremtiden kan få noget andet materiale fra. Når man udfaser kulkraft i Danmark, vil man få mindre flyveaske. Her kan man se på mulighederne for at importere det fra Østeuropa. Det er umiddelbart ikke noget, man gør i dag, men det kan blive en mulig løsning i fremtiden, siger branchedirektør i Dansk Beton under Dansk Byggeri, Thomas Uhd. 

- ing.dk (160217).

Debat: Skive sikrer godt samarbejde

Formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Nielsen, skriver i et debatindlæg, at Skive er godt med når det gælder erhvervsudvikling samt energi og klima. – Det er alt sammen noget, som er med til at sætte de lokale håndværksvirksomheders kompetencer i spil, og der er gode initiativer på tegnebrættet de kommende år, som Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig over at kunne bidrage til, skriver han og fremhæver bl.a. en kommende erhvervspark i området, som skal fungere som et energi- og ressourcelandskab, hvor virksomheder, der arbejder med grøn energi, får en platform til at udvikle fremtidens energiteknologier på sammen. 

- Skive Folkeblad side 20 (160217).

Sønæs med i kampen om Bæredygtig Beton-Prisen

Klimaparken Sønæs i Viborg er blandt de tre nominerede til at vinde Bæredygtig Beton-Prisen, som brancheorganisationen Dansk Beton under Dansk Byggeri uddeler for femte gang i slutningen af marts. Med sine 10 hektar er Sønæs en rekreativ park, hvor man både har sikret sig mod klimaforandringerne og etableret rensedam og rekreativt anlæg i én og samme løsning. 

- Viborg Stifts Folkeblad side 13 (160217). /HKC"PRESSEN I DAG" er resuméer af dagens aviser, radio og tv. Indholdet er ikke nødvendigvis udtryk for Dansk Byggeris holdning.