Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Årets aluminiumsfacade ligger i Kolding

Det blev Syddansk Universitets nye bygning i Kolding, der løb af med prisen som årets aluminiumsfacade 2015. Prisen kom i hus blandt andet på grund af automatisk justering af indeklimaet

Prisen for årets aluminiumsfacade i Danmark 2015 går til innovativt brug af materialet, der blandt andet gør noget for indeklimaet. På trods af konkurrence fra byggerier i både København, Roskilde, Hedehusene og Aalborg, så blev det Syddansk Universitets Campus Kolding, der løb med sejren.

Vinderbygningen er blandt andet kendetegnet ved at have en dynamisk facade, der er delt op i en række trekantede elementer. De kan ved hjælp af små motorer automatisk justeres, alt efter om det er sol eller regn og på den måde sikre behagelige lokaler til de studerende og give et markant arkitektonisk udtryk.

- Hovedprisen går til en bygning med markant og innovativ arkitektur, hvor det er lykkedes at få form og funktion, bæredygtighed, energi og indeklima til at gå op i en højere enhed, lød det blandt andet i dommernes begrundelse.

Dommerkomiteen bestod af professor ved Aalborg Universitet Per Heiselberg, arkitekt fra TRANSFORM Lars Serup, ejer af AP Facader Jan Lunde, salgschef hos Alumeco Jakob Jespersen, sekretariatsleder hos Aluminium Danmark Jim Hansen og konsulent i Dansk Byggeri Carsten Pedersen.

Prisen er blevet til i et samarbejde mellem alufacadesektionen i Dansk Byggeri, Aluminium Danmark i Dansk Industri og sponsorerne Alucobond, Alumeco og Schüco.

- Med en kåring som denne kan vi få sat lidt fokus på, hvor meget man egentlig kan opnå med glas-alu-facader, og hvordan materialerne kan tænkes ind i en grøn og miljørigtig tankegang, siger Carsten Pedersen, teknisk konsulent fra Dansk Byggeri.

Ud over hovedprisen blev der også uddelt en ekstrapris. Den gik til KARA Noveren i Roskilde for en facade, der er blevet behandlet med en speciel proces, der både giver et patineret look, men samtidig fjerner rustafsmitning.

Sammen med de to priser fulgte også en pengepræmie på 25.000 kroner til hovedprisen og 5.000 kroner til ekstraprisen.

Kontakt:
Konsulent i Dansk Byggeri Carsten Pedersen, telefon 51 26 89 22
Journalist i Dansk Byggeri Mikkel Guldbjerg Jensen, telefon 40 12 98 75