Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ønske om realkreditlån til grønne investeringer

SF og Venstre er klar til at justere værdiansættelsesbekendtgørelsen, så ejere af både boliger og erhvervsejendomme får lettere ved at låne til grønne investeringer

28-01-2015

En ting er at låne til huset, en anden ting er at låne til at hulmursisolere, skifte vinduer eller installere jordvarme. Begge dele bør kunne gøres med et realkreditlån. Sådan lød meldingen fra både Steen Gade fra SF og Lars Christian Lilleholt fra Venstre på Dansk Byggeris energikonference i Landstingssalen på Christiansborg i dag, hvor over 100 deltagere var mødt op.

- Vi er klar til i fællesskab at se på mulighederne for at ændre værdiansættelsesbekendtgørelsen, så den giver mulighed for at boligejerne kan låne til energirenovering, sagde Lars Christian Lilleholt.

Områdedirektør i Nykredit Tom Saxlund er en af dem, der påpeger udfordringen med, at energiforbedringer ikke indgår i det grundlag, man i dag kan belåne på.

Dansk Byggeri glæder sig over, at der er politisk opbakning til at se på en justering af værdiansættelsesbekendtgørelsen.

- Vores analyser af værdien af bygninger viser, at der er en klar gevinst på salgsprisen ved at opnå et bedre energimærke. I gennemsnit 13 procent per energiklasse. Vi hører fra realkreditten, at denne værdistigning kan de i dag ikke tage hensyn til, og derved kan boligejerne ikke få realkreditlån, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius og uddyber:

- Hvis det skyldes, at værdiansættelsesbekendtgørelsen ikke er tidssvarende, bør politikerne tage den op til revision. Det er vigtigt, at værdiansættelsen af ejendommene afspejler handelsværdien. Det skal der ikke laves om på, men det er værd at se på om bekendtgørelsen, og hvordan den fortolkes, står i vejen for energiinvesteringer, der faktisk øger værdien.

Kontakt:
Erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius, telefon 23 32 34 95
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65