Anstændige jobs og økonomisk vækst

Mere vækst kræver, at flere kvinder og mænd verden over skal i fuld og produktiv beskæftigelse. Dansk Byggeris medlemsvirksomheder medvirker til at skabe jobs og vækst til en bred gruppe, både når det gælder faglært og ufaglært arbejde. Vi skaber anstændige jobs under ordentlige arbejdsforhold. Branchen rekrutterer bredt og har både unge, seniorer, tidligere kriminelle, flygtninge, omskolede medarbejdere, og så gør vi samtidig en indsats for at få personer på kanten af arbejdsmarkedet tilbage i job.

 • Et socialt ansvar, der betaler sig

  Entreprenørvirksomheden Anker Hansen & Co. A/S gør en indsats for at hjælpe utilpassede ledige ind på arbejdsmarkedet. Det er ikke alle, der kommer gennem nåleøjet. Men de, som kommer med en vilje og lyst til at arbejde, får en chance.

  Virksomheden har et projekt, der skal hjælpe utilpassede ledige ind på arbejdsmarkedet gennem et 13-ugers praktikforløb.

  - Vi stiller krav til både kommunen og den enkelte om at have dem i et 13-ugers praktikforløb. Mindre vil ikke kunne gøre det, hvis man skal have en mulighed for at komme ind i arbejdsgangen igen. Derudover er det et krav, at man er stof- og alkoholfri, har et fast sted at bo samt er villig til at arbejde, siger markedschef Helmut Melcher.

  Anker Hansen & Co. har blandt andet erfaring med flygtninge, som får en mulighed for at blive integreret og få bedre danskkundskaber. Virksomheden tager også folk ind med en kriminel baggrund, alkoholikere og mennesker med manglende sociale færdigheder.

  – Når de træder ind på byggepladsen, kommer de ind med en ren tavle. Der er ingen, der stiller spørgsmål til deres baggrund, med mindre de selv vil dele den, siger tømrermester Henrik Benedict Jørgensen, som er med til at tage imod de nye lærlinge.

  Florian Solomon på 29 år er oprindeligt fra Serbien. For ham har det betydet rigtig meget at få muligheden for job hos Anker Hansen & Co.

  - Jeg har jo ikke en uddannelse, så det at Anker Hansen & Co. bare ser, at man har nogle værdier, og at man virkelig vil, det er jo fantastisk.

  Projektet er ikke kun værdifuldt på det menneskelige plan. At tage et socialt ansvar har også vist sig at være en fordel, når virksomheden byder på projekter.

  - Vi har allerede oplevet, at bygherrer stiller krav til, hvor mange lærlinge, man tager ind i forbindelse med en opgave, eller til at man tager et socialt ansvar. Og så er det jo super nemt for en virksomhed som os, at vi automatisk kan garantere netop det. På den måde er vores sociale ansvarlighed også en konkurrenceparameter, siger Helmut Melcher.

  Læs hele historien om ANKER HANSEN & COs sociale ansvar her

 • Hos Enemærke & Petersen er seniorerne guld værd

  Enemærke & Petersen har en helt særlig seniorpolitik, der skal fastholde så mange seniorer i arbejde som muligt.

  For snart tretten år siden stod virksomheden i et dilemma. Mange af deres dygtige medarbejdere, der havde været med siden entreprenørvirksomhedens opstart, skulle snart på pension.

  - Det var vi kede af, for det betød, at gode erfaringer gik tabt, fortæller Birgit Wagner, der er løn- og HR-administrationschef hos Enemærke & Petersen. Derfor fandt virksomheden på en række tiltag, som kunne lokke medarbejderne til at blive et par år mere. I dag er det blevet til en seniorkonference, fleksible arbejdstider, et årligt helbredstjek, rabat til motionscentre og seniorsamtaler mellem medarbejder og leder.

  - Deres erfaringer er guld værd, for når vores seniorer kender arbejdsmetoderne og kunderne i forvejen, sparer vi en masse tid, siger Birgit Wagner.

  Tømrer Niels Kørschen har været ansat hos Enemærke & Petersen i 25 år.

  - Fruen arbejder stadig, så derhjemme er der ikke så meget for mig at lave. Samtidig får jeg den frihed, jeg har brug for, siger Niels Kørschen om sin seniorordning, hvor han sammen med sin chef løbende aftaler, hvor mange timer han skal være på værkstedet.

  Ifølge Birgit Wagner gør de hos Enemærke & Petersen meget ud af at tale om alderdommen. På den måde sikrer virksomheden, at seniorerne får arbejdsopgaver, der passer til deres kunnen, uden at sende et signal til dem om, at de ikke længere slår til på arbejdspladsen.

  Læs hele historien om Enemærke & Petersens seniorpolitik her

   

Kontakt

Underdirektør

Louise Pihl

72160177 lop@danskbyggeri.dk
Loading...