Bæredygtige byer og lokalsamfund

Bæredygtige byer og lokalsamfund

Alt for mange mennesker lever i fattigdom. Små og store samfund skal gøres sikre og bæredygtige, blandt andet med adgang til gode og billige boliger og færre slum- og ghettoområder. Dansk Byggeris medlemmer producerer solide og energivenlige boliger og medvirker til at skabe grønne fremkommelige byer med offentlig transport.

 • Miljøsanering af Farum Midtpunkt

  De indledende PCB-målinger på boligbebyggelsen Farum Midtpunkt var nedslående, da de viste alarmerende niveauer af PCB. Enemærke & Petersen fik opgaven med at løfte Danmarks hidtil største fuldskala PCB-saneringsprojekt.

  Én blok blev udvalgt som pilotprojekt – for at se, om projektet overhovedet kunne lade sig gøre. Det kunne det godt, og værdierne blev nedbragt fra 15.000 ng/m3 til 67-100 ng/m3 (max. tilladte værdi er 300 ng/m3).

  Herefter fulgte renoveringen af de øvrige fem boligblokke og i alt 295 lejligheder i Farum Midtpunkt. Boligerne blev renset helt ind til råhuset ved, at indvendige døre, lofter, gulve og køkkener blev fjernet. Derefter blev malede overflader afrenset og alle overflader – gulve, lofter og vægge – som også indeholdt spor af PCB, blev sandblæst og grundigt rengjort.

  Ved at opvarme bygningen til 50 grader i 10 dage for at forcere afgasningen af rest-PCB i konstruktionerne, nåede PCB-værdierne under det tilladte niveau, og genopbygningen af lejlighederne kunne starte. Lejlighederne fik nye gulve, vinduer og døre, blev malet, fik nyt varme- og el-system og nye køkkener, og således blev lejlighederne igen klar til beboerne.

  Læs mere om renoveringen af Farum Midtpunkt her

   

   

Kontakt

AndreasWeidinger
Klima- og bæredygtighedschef

Andreas Weidinger

72160104 asw@danskbyggeri.dk
Læs mere
SimonStig-Gylling
Miljøchef

Simon Stig-Gylling

72160267 ssg@danskbyggeri.dk
Læs mere
Michael H. Nielsen
Direktør

Michael H. Nielsen

72160175 mhn@danskbyggeri.dk
Læs mere
Loading...
Scroll til top af siden