Aluminium Byggepris 2020

Aluminium Byggepris 2020

Nu kan bygherrer, arkitekter og studerende/ny dimmiterede indstille projekter til bedømmelse i Aluminium Byggepris 2020.

Aluminium Byggepris 2020 er den danske byggepris for præmiering af “Intelligent og innovativ anvendelse af aluminium i byggeriet”. Prisen uddeles af Alufacadesektionen, Dansk Byggeri og Aluminium Danmark, DI med opbakning fra den Europæiske brancheforening i Europa, EAA – og aluminium prisens sponsorer.

 

Hovedprisen honorerer intelligent og innovativ brug af aluminium i byggeri der er opført og ibrugtaget før 1. november 2019 og som rummer: God arkitektur med funktionelt design, tilføjer værdi til nye såvel som oprindelige bygninger, forbedrer indeklima, fremmer lyd/lys forhold og trivsel, opnår høj energieffektivitet – kort sagt fremmer intelligent og innovative brug af aluminium, fremmer Livscyklus og end-of-life tænkning (design mhb. på genanvendelse/design for disassembly) og giver en sund totaløkonomi i byggeriet eller bygningskomponentens anvendelse og levetid.

 

Ekstraprisen præmierer et godt initiativ, et projekt, ny forskning, en lys ide, eller andet som kan bidrage til at udvikle alufacadebranchen og alufacadeprodukter i en bæredygtig retning. Ekstraprisen uddeles til studerende eller ny dimitterede – ingeniører, bygningskonstruktører, arkitekter eller andre uddannelsesretninger inden for byggeriet.

 

Indstil projekter til hovedprisen – senest 15. december 2019

Indstil projekter til ekstraprisen - senest 15. december 2019 

 

Download regler for deltagelse i Aluminium Byggepris 2020


Temadag og prisuddeling

Aluminium Byggepris 2020 blev uddelt på Dansk Byggeri Alufacadesektionens temadag, den 30. januar 2020 på Hindsgavl Slot i Middelfart.


Juryen beskrev blandt andet projektet således: ”Flot udtryk med de skrå dybe false med lodrette lister, og markante vandrette bånd, der er med til at opløse tårnets form og skaber et markant relief”.


Fra venstre: (fra HSHansen) Morten Ahrenkiel Søgaard, Ragnar Gaasedal, Sonja Nielsen og Hans Bering, Dorthe Keis (arkitekt), Jan Lunde (fm. Alufacadesektionen DB), Jim Hansen (DI), Lars Serup (arkitekt/dommerkomiteen), Jesper Hald (DB) og Stig Langhoff (rep. HAI).

Kontakt

JesperHald
Konsulent

Jesper Hald

72160187 jeha@danskbyggeri.dk
Læs mere
Loading...
Scroll til top af siden