Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Gør sikkerhed til en god vane

Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse udbyder en række forebyggelsespakker, der skal hjælpe virksomheder i bygge- og anlægsbranchen til bedre sikkerhed og færre ulykker. Der er tilført 16,5 mio. kr. ekstra til forebyggelsespakkerne, og Arbejdstilsynet stiller med vejledere. Se hvordan du søger en pakke her

Nu kan virksomheder i bygge- og anlægsbranchen med op til 19 ansatte søge om at få en forebyggelsespakke, der skal hjælpe til at øge sikkerheden i virksomheden. 

Med pakken ”Gør sikkerhed til en god vane” får du et sæt værktøjer til at planlægge og prioritere sikkerhed i arbejdsopgaverne i din virksomhed. Pakken sætter fokus på at udføre opgaverne sikkert og undgå ulykker.

Med pakken giver Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse støtte til løn til mester og op til 19 medarbejdere. Derudover kan du få dækket udgifterne til eventuelt indkøb af fx kalender og ringbind samt laminering og kopiering op til 500 kr. Læs mere om støtten via linket nedenfor. 
 
Forebyggelsespakkerne uddeles efter først til mølle.
 
Hjælp fra en vejleder fra Arbejdstilsynet
Alle virksomheder, som søger pakken, får tilknyttet en vejleder fra Arbejdstilsynet med kendskab til branchen, der hjælper dig og virksomheden med at gennemføre forebyggelsespakken.

Hidtil har det kun været virksomheder med op til fire ansatte, der kunne få tildelt en vejleder fra Arbejdstilsynet, men fremover kan alle ansøgere få hjælp.

Målgruppe
Forebyggelsespakkerne er udviklet til tømrer-, murer- og vvs-virksomheder, men andre virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen kan også søge pakken, hvis de har mellem 1 og 19 ansatte.

Forebyggelsespakkerne udbydes af Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse, som er en fond under Beskæftigelsesministeriet. Fonden støtter initiativer, der skal forebygge nedslidning og fastholde folk på arbejdsmarkedet.

Interesseret?
Læs mere om forebyggelsespakken "Gør sikkerhed til en god vane" via linket nedenfor.

Læs mere om forebyggelsespakken "Gør sikkerhed til en god vane"
Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse udbyder også forebyggelsespakker om tunge løft og bedre planlægning. Find dem via linket nedenfor.  

Læs mere om forebyggelsespakkerne om ”tunge løft”
Læs mere om forebyggelsespakkerne om "bedre planlægning”