Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Besøg af Arbejdstilsynet med fokus på ulykker

Bliv ikke overrasket, hvis din virksomhed bliver indkaldt til et såkaldt incidenstilsyn fra Arbejdstilsynet. Der er tale om en forholdsvis ny tilsynsform, hvor fokus er på antallet af ulykker i virksomheden.

Anledningen er, at Arbejdstilsynet vil i dialog med topledelsen i virksomheder med mange ulykker om, hvordan sikkerhedskulturen kan hæves i virksomheden.

Hvad består det nye type tilsyn af?

Tilsynet består af et møde med virksomhedens øverste ledelse og repræsentanter for arbejdsmiljøorganisationen samt et efterfølgende tilsyn på en byggeplads. Arbejdstilsynet kan i forbindelse med forberedelsen af selve tilsynet bede virksomheden om at fremlægge dokumentation for blandt andet virksomhedens procedure for håndtering af ulykker. Arbejdstilsynet kan under mødet forventes at spørge ind til de seneste ulykker og den opfølgning på ulykken, der efterfølgende er sket i virksomheden.

Få hjælp til forberedelse af besøg 

Er din virksomhed blevet udtaget til et incidenstilsyn har du (ligesom ved andre typer af tilsyn) mulighed for at kontakte Dansk Byggeris Arbejdsmiljøafdeling, tlf. 7216 0000, for at få hjælp til forberedelse af tilsynet eller til at drøfte udfaldet af mødet.

Læs mere om incidenstilsyn hos Arbejdstilsynet