Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Branchens arbejdsmiljø i medierne

DR har i løbet af de seneste to dage sat fokus på arbejdsmiljøet i Bygge- og anlægsbranchen. Det efterlader et indtryk af, at den er helt gal med overholdelse af arbejdsmiljøreglerne i branchen. Det har Dansk Byggeri naturligvis taget til genmæle overfor i både DR1, DR2 og andre medier. Læs mere her

Adm. direktør i Dansk Byggeri Lars Storr- Hansen forklarer i forbindelse med sagen, at det desværre er et meget ensidigt billede, der tegnes i medierne af branchens arbejdsmiljø:

"Langt de fleste virksomheder i bygge- og anlægsbranchen investerer mange ressourcer på at leve op til arbejdsmiljøreglerne. Men som i alle andre brancher, er der også i vores branche enkelte brodne kar. Over for dem bliver der med det nye risikobaserede tilsyn, skabt nogle redskaber for myndighederne, således at dem, der ikke kan eller vil leve op til reglerne, kommer til at mærke det i form af mere tilsyn og større bøder. Det er en sund og fornuftig brug af myndighedsindsatsen".

Det risikobaserede tilsyn er udviklet af arbejdsmarkedets parter sammen med Beskæftigelsesministeriet og kommer til at gælde fra 2016.

Målet med aftalen er, at der skal ske en risikobasering af Arbejdstilsynets tilsyn, altså hvor virksomhedens ulykkesstatistik og påbudshistorik skal danne udgangspunkt for, om Arbejdstilsynet besøger den enkelte virksomhed, fremfor i dag, hvor det er branchens samlede ulykkesstatistik og påbudshistorik, der definerer tilsynet.