Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Byggesagsbehandling – hvad er på vej?

Statsministeren annoncerede i sin tale ved Dansk Byggeris årsdag ændringer og effektiviseringer af kommunernes byggesagsbehandling. Nu har regeringen fremlagt sin plan og imødekommer flere af Dansk Byggeris ønsker. Læs mere her

- Regeringen har nu fremlagt sine planer om ændring af byggesagsbehandlingen, og der er tale om at gøre den tekniske del af sagsbehandling mere smidig og ensartet. Allerede i dag er kommunerne fritaget for teknisk byggesagsbehandling af simple konstruktioner. Næste skridt er så, at regeringen lægger op til, at den tekniske del af alle byggesager kan foretages af private, certificerede virksomheder, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri Torben Liborius.

Nogle kommuner har ikke kompetencerne, og derfor sender de opgaven videre til enten en større kommune eller en privat virksomhed.

- Det har ikke betydet, at de har mistet indflydelse på, hvordan bybilledet eller landskabet kommer til at udvikle sig. De ændringer af planlovens områder, som også er med i regeringens udspil, er uafhængige af ændringerne i byggesagsbehandlingen, siger Torben Liborius og fortsætter:

Torben Liborius understreger, at også lovgivningen omkring brandkrav gøres mere effektiv, ved at disse regler flyttes ind i selve byggeloven, så der stilles de samme krav i Horsens og i Helsingør.

- Det er glædeligvis med i regeringens initiativ. I dag oplever vi forskellige tolkninger af brandkravene, og det giver ekstraudgifter, bureaukrati og tidsspilde, slutter Torben Liborius.