Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Dansk Byggeri bakker op om bedre vækstforhold i Norden

Der er allerede en del handel mellem de nordiske lande, men der er stadig forhold, der kan gøre det besværligt for virksomheder at vokse i Norden. Det skal der gøres noget ved, lyder det fra ministeren for nordisk samarbejde, og Dansk Byggeri bakker op

Danmark har formandskabet i Nordisk Ministerråd i 2015, og den titel skal blandt andet bruges til at give bedre forhold for handel med varer og tjenesteydelser mellem de nordiske lande. Sådan har minister for nordisk samarbejde Carsten Hansen udtalt, og Dansk Byggeri er meget positive over for den udmelding.

- De seneste par år har over hundrede virksomheder årligt henvendt sig med spørgsmål om eksport til de nordiske lande og især Norge, siger Anita Kurowska Larsen, chefkonsulent i Dansk Byggeris internationale afdeling.

Ifølge Dansk Byggeris erfaringer trækker to ud af tre virksomheder sig ud af det nordiske eksportmarked enten med det samme eller inden for det første år.

- Det, virksomhederne oplever, er et fragmenteret regelsystem og en uforholdsmæssig stor administrativ byrde. Der er uforklarligt mange skatterutiner, som både virksomheder og deres ansatte bliver udsat for, også selvom de kun er afsted på en tre ugers opgave, siger Anita Kurowska Larsen.

Dansk Byggeri påskønner den indsats, man vil gøre i Nordisk Ministerråd for at gøre det lettere at handle de nordiske lande imellem, og Dansk Byggeri er også klar til at hjælpe.

- Vi er godt klar over, at en ændring i disse regler og forhold ikke bare sker natten over, men vi er også klar til det lange, seje træk, siger Anita Kurowska Larsen.

Den 30. april i Børsen afholdes konferencen ’Norden som rollemodel’, og her vil en uformel rådgivningsgruppe nedsat af minister Carsten Hansen præsentere de 15 mest pressende grænsehindringer. Gruppen består af repræsentanter fra fagforeninger og erhvervsorganisationer, og arbejdet er koordineret med de respektive søsterorganisationer i de nordiske lande for at give perspektiv fra hele Norden.

Kontakt:
Chefkonsulent i Dansk Byggeri Anita Kurowska Larsen, telefon 23 81 21 05

Download:
Program for vækstkonferencen og grænsehindringer ”Norden som rollemodel”
Konferencemateriale med en minioversigt over de 15 prioriterede grænsehindringer
Listen over prioriterede grænsehindringer med alle detaljer

 

Kontakt

Anita Kurowska Larsen
Chefkonsulentanl@danskbyggeri.dk72160294International afdeling

Husk §§ ved arbejde i udlandet


Hvad skal du undersøge og tage stilling til, inden du påtager dig en byggeopgave i udlandet?

Husk paragrafer ved arbejde i udlandet