Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Er din lastbilchauffør omfattet af kravet om kvalifikationsuddannelse?

En stilladsarbejder, der også kører lastbil i ringe omfang, er som udgangspunkt ikke omfattet af kravet om kvalifikationsuddannelse/efteruddannelse, hvis han udelukkende medbringer udstyr og materiale, som han selv skal bruge. Dette vil dog altid blive afgjort efter en konkret vurdering. Læs mere om reglerne her

Kravet om kvalifikationsuddannelse omfatter chauffører, der er EU-borgere. Kravet omfatter endvidere chauffører, der ikke er EU-borgere, og som er ansat i en virksomhed, der er etableret i en EU-medlemsstat.

Der findes et par undtagelser til kravet om kvalifikationsuddannelse, herunder hvis køretøjet bruges til at transportere materiel og udstyr, som chaufføren skal bruge til at udøve sit egentlige erhverv. Det betyder, at hvis en stilladsarbejder i forbindelse med sit arbejde i ringe omfang fører lastbilen med materiale og udstyr til opførelse af stilladset, er han ikke omfattet af kravet om kvalifikationsuddannelse.

Det er en betingelse, at kørslen ikke er chaufførens hovedaktivitet, ligesom det er en betingelse, at chaufføren udelukkende medbringer udstyr og materialer, som han selv skal bruge for at udføre en arbejdsopgave.

Politiet vil ved en kontrol skulle foretage en konkret vurdering, hvor omfanget af medarbejderens beskæftigelse som chauffør sammenholdes med hans beskæftigelse som stilladsarbejder.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte Juridisk afdeling på tlf. 72 16 00 00.