Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Export Profile 2015: En haltende eksport har brug for bedre rammevilkår

Sidste år omsatte danske ingeniør-, arkitekt- og entreprenørvirksomheder i udlandet for over 18 milliarder kroner. Dermed er tilbagegangen stoppet, men skal vi se vækst, så skal Eksportkreditfonden og Udenrigsministeriet være mere risikovillige

I 2014 byggede danske virksomheder og deres datterselskaber broer, tunneller, havne og lignende i udlandet for over 18 milliarder kroner. Det viser en ny opgørelse fra FRI, Danske ARK og Dansk Byggeri, som også viser, at der stadig er lang vej op til de næsten 22 milliarder kroner, som virksomhederne omsatte for tilbage i 2012.

Til gengæld tyder alt på, at det massive fald i den internationale omsætning er stoppet.

- Trods øget fokus på risikostyring, effektivitet og høj produktivitet står eksporten desværre stille. Det skyldes blandt andet uro på verdensmarkederne både pga. af krige, afmatning på visse markeder og store udsving på råvarepriser og valutaer. Forhold som gør det svært og risikabelt for virksomhederne at arbejde i udlandet. Derfor er gode rammevilkår som fx eksportkreditter og eksportlån afgørende for, at danske virksomheder kan konkurrere på disse markeder. Eksportkreditfonden, Nordisk Investeringsbank og andre skal være klar til at tage øgede risici, siger afdelingschef i Dansk Byggeri, Henriette Thuen.

Europa – og særligt Norge og Sverige - er stadig det største marked for rådgivere, arkitekter og entreprenører.

Se hele pressemeddelelsen her

Download Export Profile 2015

Kontakt

Henriette Thuen
Afdelingschefhtu@danskbyggeri.dk72160283 / 40984130International afdeling