Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Få respekten tilbage

Er der en i virksomheden, der drikker for meget? Alle har ret til gratis alkoholrådgivning og behandling hos kommunen. Men alt for mange kender slet ikke til kommunernes behandlingsgaranti. Nu skal en ny kampagne få flere danskere i alkoholbehandling

De fleste personer med for højt alkoholforbrug lever et tilsyneladende normalt liv med familie, job, hus. Men med et skjult og skadeligt overforbrug af alkohol. Det koster også arbejdsgiverne dyrt, for personer, der drikker over genstandsgrænserne, har sammenlagt 325.000 ekstra sygefraværsdage om året.

Selv om alle siden 2007 har haft ret til et skræddersyet behandlingsforløb gennem deres kommune, kender 78 procent af danskerne i alderen 30-70 år, ifølge en ny meningsmåling, ikke til kommunernes behandlingsgaranti. Derfor skyder Alkohol & Samfund og TrygFonden nu en kampagne i gang, for at få flere til at benytte kommunernes behandlingstilbud.


Se kampagnen her og få mere information her

Kommunernes gratis behandling rummer en bred vifte af tilbud, og den enkelte person får et skræddersyet forløb. Fx kan man i mange tilfælde vælge et ambulant terapi-forløb, så man kan passe sit job samtidig. Man har også mulighed for at henvende sig anonymt.