Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Vejledning om udenlandsk arbejdskraft

Er din virksomhed klar til de kulturelle og sproglige udfordringer, der følger med ved kontrahering med en udenlandsk underentreprenør? Hvor skal de udenlandske medarbejdere bo og hvad med registrering og anmeldelse? Dansk Byggeri har lavet en række vejledninger om udenlandsk arbejdskraft - også til brug ved kontrahering med en dansk underentreprenør med udenlandske folk. Find dem her

Dansk Byggeri har udarbejdet en række vejledninger til brug for virksomheder, der enten selv benytter udenlandsk arbejdskraft eller har underentreprenører, som gør. Brug vejledningerne, hvis du skal:

  • ansætte udenlandsk arbejdskraft
  • indlejre udenlandske medarbejdere
  • kontrahere med en udenlandsk underentreprenør eller med en dansk underentreprenør, der bruger udenlandsk arbejdskraft

Ansættelse af udenlandsk arbejdskraft
Er du og din virksomhed klar til de kulturelle og sproglige udfordringer med udenlandske medarbejdere? Hvor skal de bo, hvad med fritiden, hvilke løn- og ansættelsesforhold skal de have og hvad med skat og socialsikring? Spørgsmålene kan være mange og bør naturligvis afklares, inden du tager den endelige beslutning.

Hent vejledningen om ansættelse af udenlandsk arbejdskraft her

Indleje af udenlandsk arbejdskraft
Hvis der indlejes vikarer fra et vikarbureau, er de fleste klar over, at der er tale om vikarer. Men udover, at overenskomstbestemmelserne om vikararbejde træder i kraft, er der også en række andre forhold, som skal være i orden.

Hent vejledningen om indleje af udenlandsk arbejdskraft her

Kontrahering med udenlandske underentreprenører
Inden man kontraherer med en udenlandsk underentreprenør eller en dansk underentreprenør, der har udenlandsk arbejdskraft, er det vigtigt at overveje, hvilke konsekvenser og udfordringer, der kan følge med. 

Hent vejledningen om kontrahering med udenlandske underentreprenører her