Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Hvem vinder Arbejdsmiljøprisen i år?

Vær med i kapløbet om den årlige arbejdsmiljøpris, hvor byggeri og anlæg har gode traditioner for at vinde. Både små og store virksomheder kan deltage, og du kan sparre med Dansk Byggeri om, hvordan man gør

Har din virksomhed gjort en indsats i forhold til sikkerhed og det gode arbejdsmiljø? Nu har du chancen for at fortælle om initiativerne. Igen i år uddeler Arbejdsmiljørådet den årlige Arbejdsmiljøpris til offentlige eller private virksomheder, som har gjort en ekstra indsats for at sikre det gode arbejdsmiljø.

Fra den 1. juni til den 10. september 2015 har du mulighed for at indstille din virksomhed til prisen.

Gode råd fra en vinder

HHM A/S modtog Arbejdsmiljøprisen i kategorien ”psykisk arbejdsmiljø” i 2013 for virksomhedens arbejde med ergonomi og den anerkendende tilgang i arbejdet med at forbedre håndværkeres arbejdsmiljø.

"Umiddelbart betød prisen positiv omtale for HHM i arbejdsmiljøkredse og længere ud i bygge- og anlægsbranchen, men også på lang sigt kan vi mærke det. Det gode arbejde med den anerkendende tilgang fastholdes, håndværkerne inddrages i arbejdet omkring virksomhedens værdier, og vi holder årlige dialogmøder om arbejdsmiljø. Dialogmøderne giver ledelsen og håndværkerne en unik mulighed for at kommunikere direkte med hinanden, og ledelsen nyder godt af den viden omkring vores kerneopgaver, der ligger ude på byggepladserne. Håndværkernes viden er ikke længere en tavs, skjult ressource", siger arbejdsmiljøchef i HHM A/S Pia Enemærke Becker.

Alle virksomheder, der gør en ekstra indsats kan søge

Både små og store virksomheder kan indstille sig til prisen. Det handler blot om, at man gør en ekstra indsats i forhold til sikkerhed og arbejdsmiljø, og at man som virksomhed kan vise konkrete resultater. Der er fire kategorier:

• Reduktion af arbejdsulykker
• Muskel-skeletpåvirkninger
• Bedre psykisk arbejdsmiljø
• Samarbejde om arbejdsmiljø

Hvordan indstiller du til prisen?

Virksomheder skal indstille sig selv til prisen, og det kan du få hjælp og sparring til hos Dansk Byggeris Arbejdsmiljøafdeling. 

Indstil til Arbejdsmiljøprisen

Prisen uddeles på Arbejdsmiljødagen

Nominerede virksomheder til Arbejdsmiljøprisen 2015 bliver udvalgt af en dommerkomite, som består af repræsentanter fra: DA, LO, FTF, KL, Lederne, Akademikerne samt formanden for Beskæftigelsesministerens Arbejdsmiljøråd.

Torsdag den 26. november 2015 bliver Arbejdsmiljøprisen uddelt til en vinder inden for hver af de fire kategorier.