Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Bliv sagkyndig hos Domstolsstyrelsen

Domstolsstyrelsen søger sagkyndige til småsagsprocesser, som er en forenklet retssagsprocedure i civile retssager om mindre krav. Den sagkyndige får vederlag for sit arbejde. Du kan læse opslag og søge stillingen her

Hvis du bliver beskikket som sagkyndig i småsagsprocessen, vil du blive optaget i domstolenes meddommerdatabase. Retten vælger en sagkyndig, som har de faglige kvalifikationer, der er behov for i sagen.

Vederlag
Retten formulerer de spørgsmål, der skal besvares og sender dem til den sagkyndige. Den sagkyndige kommer med et prisoverslag til retten, og hvis prisoverslaget kan godkendes, bliver den sagkyndige bedt om at besvare spørgsmålene skriftligt inden for en frist. Herefter får den sagkyndige et vederlag fastsat med udgangspunkt i prisoverslaget. I særlige tilfælde kan retten bede den sagkyndige om også at afgive mundtlig forklaring.

4-årig periode
Beskikkelsen gælder for 4 år og er frivillig, forstået på den måde at du altid kan bede Domstolsstyrelsen om at blive fritaget for beskikkelsen.

Søg stilling
Du kan finde opslaget ved at følge dette link.

Vælg det opslag, som hedder ”Sagkyndige til småsagsprocessen”. Herefter trykker du ”Søg stillingen”. Stillingen kan kun søges online.

Læs mere

Du kan læse mere om at være sagkyndig her.