Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

En tætpakket årsdag

En nyt branchefællesskab kom til, en ny kvinde blev valgt til bestyrelsen, og der var flere gode taler samt spændende debatter, da Dansk Byggeri afholdt årsdag. Fik du ikke det hele med, kan du læse mere og se billeder her

Omkring 550 mennesker var sidste torsdag samlet, da Dansk Byggeri afholdt årsdag i Tivoli Hotel & Congress Center med flere taler og debatter.

I første omgang var det dog repræsentantskabsmødet, der fyldte salen. Her fortalte formand Claus Bering og administrerende direktør Lars Storr-Hansen om bygge- og anlægsbranchen samt Dansk Byggeris udvikling det seneste år. Her blev regnskabet for 2015 også godkendt.


Nyt branchefællesskab

Repræsentantskabsmødet blev samtidig anledningen for et nyt branchefællesskab: Dansk Beton. Og samtidig blev de fem produktgrupper omdannet til sektioner. Det drejer sig om Dansk Beton Afløbsforening, Dansk Beton Belægningsgruppen, Betonelement-Foreningen, Dansk Beton Blokforeningen og Fabriksbetonforeningen.


Ny kvinde i bestyrelsen

Bestyrelsesmedlemmerne Jette Rohde, Jakob S. Knudsen, Lars M. Carlsen, Christian Dahl Pedersen og Mads Storgaard Mehlsen blev også genvalgt, mens Stine Egsgaard fra Jens Jensen Materieludlejning blev valgt for første gang.

Resten af bestyrelsen var ikke på valg og fortsætter derfor som før. En af dem er Michael Lund Kristensen, som bestyrelsen har valgt at konstituere som næstformand.


Statsminister holdt åbningstale

Klokken 13 begyndte selve årsdagen. Flere prominente gæster lagde således vejen forbi. En af dem var statsminister Lars Løkke Rasmussen, der holdt åbningstalen.


København til debat

Han blev fulgt op af debat om Københavns nuværende rolle og fremtid. TV-vært Cecilie Beck, der energisk styrede hele dagens program, satte sig til rette med Københavns overborgmester Frank Jensen og svenske Olle Zetterberg, der er CEO for Stockholm Business Region, for at høre deres bud på hovedstadens rolle i Skandinavien og Europa.


Hvor og hvordan får vi vækst?

Derefter var det tid til debat mellem Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, DF-formand Kristian Thulesen Dahl, tidligere S-minister Henrik Sass Larsen og Lars Storr-Hansen. De diskuterede, om det er muligt at få vækst i hele Danmark – og hvordan det gøres.


Fokus på tre temaer

Efter en mindre pause blev gæsterne budt på temamøder. Her kunne der vælges imellem debat om de tre temaer: ”Hvad driver væksten i det danske erhvervsliv?”, ”spot på arbejdskraft” og ”København som en metropol i Danmark – udfordringer og muligheder”. Folk fra bygge- og anlægsbranchen, politikere og mange andre sørgede for gode og velbesøgte debatter.


Inger Støjberg roste Dansk Byggeri

Herefter diskede Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg op med sit syn på den nuværende flygtningesituation. I den forbindelse sendte hun en tak til Dansk Byggeri for at have spillet en afgørende rolle i at få trepartsforhandlingerne i hus.

 

Levende ål underholdte

En smule ål blev det også til. Og sågar før maden, da dagen sluttede af med, at Peter Aalbæk Jensen, bedre kendt som ”ålen”, trak flere grin og klapsalver, mens han gav sit bud på, hvad bygge- og anlægsbranchen kan lære af den danske filmindustris internationale succes.


Se mere

Har du mod på mere, er det muligt at læse mere og se billeder fra dagen på www.danskbyggeri.dk/aarsdag