Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Gode markedsmuligheder i Tyskland, men husk forberedelsen

Nye tal fra Tyskland viser rekordhøj ordretilgang i bygge- og anlægsbranchen, så danske virksomheder har gode muligheder for at udvide og styrke sin forretning. Men belært af 90-ernes fejltagelser bør byggevirksomheder forberede sig grundigt – og her er den nye Tysklandsvejledning fra Dansk Byggeri et godt værktøj

 

Den tyske bygge- og anlægsbranche har medvind. Det viser friske tal fra den tyske byggeorganisation HDB. Omsætningen i den samlede bygge- og anlægsbranche steg i første halvår 2016 med 8,4 % ift. første halvår 2015. Endnu flottere er udviklingen i ordrebeholdningen, der steg med 18,1 % ift. første halvår 2015 - den højeste værdi i 20 år. Det er fortsat boligbyggeriet, der agerer vækstlokomotiv, men aktiviteten i både anlæg og især erhvervssektoren overraskede positivt. Derfor ventes der også en opjustering af forårsprognosen, der for hele 2016 forudsagde en stigning i bygge- og anlægsomsætningen på 3,5 % ift. 2015.

 

For danske bygge- og anlægsvirksomheder, der søger nye markeder at udvikle deres forretning til, er der således gode muligheder i Tyskland.

 

Men selv om Tyskland er en del af Indre marked, er det ikke bare lige at hoppe i håndværkerbilen og køre ned over grænsen. Det er både kulturelle forskelle og en del forskellige regler og administrative procedurer, som virksomhederne skal være opmærksomme på, inden de skriver under på en kontrakt.

 

For at hjælpe virksomhederne med forberedelsesarbejdet har Dansk Byggeri netop udgivet en ny Tysklandsvejledning, der beskriver, hvad man skal gøre før, under og efter selve byggeprojektet. Der er nemlig en del papirer og anmeldelser, der skal ordnes dels i Danmark og dels i Tyskland.

Læs mere om Tysklandsvejledningen her