Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Indbetaler du på den rigtige pensionskode?

Dansk Byggeri har fået en henvendelse fra 3F, om at der ikke indberettes på korrekte koder på en række murer og tømrervirksomheder. 3F har lavet en liste over deres medlemmer, hvor der er forskel på deres uddannelse/overenskomstdækning og den fond (pensionskode), der indbetales til

Vi har foretaget et tjek via PensionDanmark og kan se, at mange murervirksomheder ikke indbetaler og indberetter på nogen former for murerkoder (murer på kode 2080 og murerarbejdsmænd på kode 2090), og at mange tømrervirksomheder ikke indbetaler og indberetter på tømrerkoden (kode 2100).

Det er vigtigt, at virksomhedens personale eller lønansvarlige tjekker koder på Pensions Danmarks hjemmeside.

pension.dk – log ind på virksomhedens oplysninger med nem-id.

 

Indbetalingen styres af pensionskoden

Din virksomhed betaler allerede til PensionDanmark og de forskellige uddannelsesfonde – men betaler den til de rigtige?

Det er ikke den samme fond for murere, tømrere osv.

Fondene er forskellige, og indbetalingen hænger sammen med den pensionskode, som virksomheden har opgivet ved betaling af pension til PensionDanmark. 

 

Indbetal til de rigtige koder

Det er derfor meget vigtigt, at din virksomhed betaler pension ind på den rigtige kode.

Medarbejdere, der f.eks. arbejder på Bygge- og Anlægsoverenskomsten, skal således betale på denne kode uanset medarbejderens uddannelse.

Virksomheder, der har flere forskellige medarbejdergrupper ansat, skal betale til flere forskellige fonde.

Det foregår alt sammen via den samme opkrævning – blot med forskellige koder. Det er virksomhedens lønsystem, der skal være sat rigtigt op, og det er i lønsystemet, der skal foretages eventuelle ændringer.

Vi bliver desværre også nødt til at gøre opmærksom på, at hvis din virksomhed fortsætter med at indbetale til de forkerte fonde, så risikerer virksomheden i sidste ende at få en bod i Arbejdsretten, hvilket vil være ærgerligt for noget, der er nemt at rette op på for virksomheden.

 

Tjek koder

Vi opfordrer til, at du tjekker, at der er tale om de rigtige fonde.

Det kan du gøre på Pensions Danmarks hjemmeside, pension.dk, hvor du skal bruge virksomhedens nem-id.

Her skal du tjekke, at du for dine murere, der udfører murerarbejde indberetter og indbetaler på kode 2080, for murerarbejdsmændene indberetter og indbetaler på kode 2090, og for tømrere indbetaler på kode 2100. (Har du en specialaftale om fritagelse for sundhedsordning, så skal du dog indberette på andre koder).

 

Spørgsmål kan rettes til Dansk Byggeri, Arbejdsgiversekretariatet på 72 16 00 00 eller ags@danskbyggeri.dk