Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nu må håndværkere også udføre kabelarbejde

Nye AMU-kurser giver håndværkere og andre faglærte mulighed for at blive autoriserede i kabelmontage og udvalgte elinstallationer. Læs om kurser, varighed pris og tilmelding her

Tidligere var det nødvendigt med en fuld autorisation som el-installatør for at trække kabler og ledninger, men sådan er det ikke længere. Ministeriet for Børn, Undervisning og ligestilling har godkendt en række AMU-kurser, der giver tømrere, murere og flere andre faglærte mulighed for at trække kabler.

Om kurserne
AMU-kurserne udbydes over hele landet og kan afvikles på virksomheden. Alt afhængig af hvor meget relevant erfaring den faglærte har, varer kurserne fra 10 til 33 dage.

Kabelmontage - trækning, fastgørelse
Beskrivelse: Deltageren får den nødvendige grundviden til at kunne montere kabler og føringsveje korrekt og efter gældende love og regler. Adgang til kurset forudsætter forudgående relevant uddannelses- og/eller erhvervserfaring.
Læs hele kursusbeskrivelsen Kursusvarighed: 2 dage

Kabelmontør - overdragelse

Beskrivelse: Afsluttende modul til kabelmontør. Overdragelse og dokumentation af eget kabelmontagearbejde samt afsluttende kabelmontørprøve.
Læs hele kursusbeskrivelsenKursusvarighed: 8 dage

Pris:
AMU-koster 110 kr. per deltager pr. dag. Der kan søges VEU-godtgørelse, der svarer til 669 kr. per deltager pr. dag. Der er endvidere mulighed for at søge befordringsgodtgørelse samt tilskud på 55 kr. pr. time fra bygge- og anlægsbranchens udviklingsfond.

Tilmeld
-
Kabelmontage – tækning, fastgørelse med nummer 48261
- Kabelmontør - overdragelse med nummer 48262

Spørgsmål
Kontakt eventuelt din lokale erhvervsskole, der vil være behjælpelig eller kontakt din organisation.