Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Regnskabsanalyse: Det lysner for den danske byggebranche

Dansk Byggeri har sammen med Deloitte udarbejdet en regnskabsanalyse for året 2015. Analysen viser, at det lysner for den danske byggebranche.

Det slår tydeligt igennem i de seneste årsregnskaber. Det gennemsnitlige resultat pr. medarbejder er således steget 9 pct., mens overskudsgraden for første gang i flere år har sneget sig op over den magiske grænse på 5 pct.

Flere virksomheder har overskud

Flere virksomheder end tidligere er kommet igennem året med et overskud i 2015. Samtidig er der også flere, som konsekvent gennem en tre-årig periode har præsteret overskud. Andelen af virksomheder, der har overskud, er således steget fra 85 pct. i 2014 til 86 pct. i regnskaberne fra 2015. Andelen af virksomheder, der har haft overskud tre år i træk, er ligeledes steget fra 60 pct. til 64 pct.

De fleste underbrancher klarer sig bedre

Bygningsentreprenører har som tidligere år et betydeligt højere primært resultat pr. ansat end de øvrige underbrancher. Derimod ligger maler-, murer- og tømrervirksomheder typisk i den lave ende, eftersom de i højere grad sælger timeydelser frem for materialer. Årets absolut største fremgang findes blandt betonvirksomhederne.

Benchmark din virksomhed

I samarbejde med Deloitte tilbyder vi udarbejdelsen af et gratis benchmark for Dansk Byggeris medlemmer. Du kan se nøgletal for din virksomhed sammenholdt med nøgletal for branchen og sammenlignelige virksomheder.

Vil du vide mere?

Se mere her