Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Samarbejde og kommunikation giver øget produktivitet

Behovet for øget produktivitet i bygningsrenovering er højaktuelt. En ny analyse peger på, at det ikke er tekniske eller faglige løsninger, som primært driver produktiviteten. Det gør derimod samarbejde og kommunikation.

Der er god grund til at beskrive best practice for øget produktivitet i renovering af bygninger. Gennem flere år har renovering fyldt mere i byggeriets aktivitet end nybyggeri. Der bruges mere end 100 mia. kr. årligt på renovering, og mere end 100.000 personer er beskæftiget inden for området. Sådan vil det sandsynligvis blive ved med at være fremadrettet, da store dele af de ældre bygninger skal renoveres i de kommende år.

Fem primære drivere for øget produktivitet
En ny analyse lavet i regi af branchesamarbejdet Renovering på dagsordenen peger på fem primære drivere for øget produktivitet: Samarbejde, forarbejde, inddragelse af brugere, realistisk budget og tidsplan samt udbudsform.

- Den gode nyhed er, at det er muligt at styrke produktiviteten i renovering. Nu har vi indsigt i, hvad der skal til, og den viden skal ud at arbejde. Det gælder både på uddannelserne, i planlægningen af byggeriet og på byggepladserne. Vi skal være mere ambitiøse i byggebranchen, så produktiviteten i bygningsrenovering forbedres, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Læs analyse "Styrket produktivitet i bygningsrenovering".
Om analysen
Byggeriets Evaluerings Center har udvalgt seks repræsentative renoveringsprojekter, som udmærker sig ved bl.a. overholdelse af tidsplan og budget, få eller ingen fejl, ingen arbejdsulykker og høj kundetilfredshed. For hvert projekt er bygherre, rådgiver og udførende blevet interviewet om, hvad der gjorde dette projekt produktivt.

Yderligere kontakt
Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, 20285264, mhn@danskbyggeri.dk