Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Spar tid og penge, når du rejser uden for EU

Tager du værktøj med til for eksempel Norge, Schweiz og Island, skal du betale importtold. Spar tid og penge ved at få udstedt et ATA Carnet, der er et såkaldt varepas

Med et ATA Carnet kommer du hurtigere igennem tolden og slipper samtidig for at have store udlæg på importtolden. Som eksempel kan nævnes at Norge har 25 % i toldsats, og det kan derfor resultere i store udgifter. ATA Carnet varepasset gælder i et år.

Få medlemsrabat
Hvis du rejser til Norge og medbringer værktøj for kr. 30.000, skal du betale kr. 7.500 i importtold. I stedet kan du få udstedt et ATA Carnet, der koster kr. 2.380, minus de 25 %, som ydes gennem rabataftalen med Dansk Erhverv. Din pris bliver derfor kr. 1.785 for et ATA carnet, der har en værdi på 30.000 kr. Husk at oplyse, at du er medlem i Dansk Byggeri. Rabataftalen er blevet fornyet i maj 2017.

Brug Carnet mange gange
Hvis du skal til Norge direkte fra Danmark, men skal hjem via Sverige, er det ikke noget problem. Du skal blot huske at få stemplet dit Carnet ved hver grænse, du krydser. Dertil kommer, at ATA Carnet er gyldigt i et år, hvor du kan rejse til andre lande uden for EU med det udstyr, ATA Carnet er udstedt til. For eksempel til Island, Færøerne og Schweiz.

Søg om ATA Carnet
Du kan ansøge om et ATA Carnet på Dansk Erhvervs hjemmeside eller hos ét af de lokale kontorer i Aalborg, Aarhus, Aabenraa, Odense og København. 

Download folder om ATA Carnet
Se priser på ATA Carneter