Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

AMU-kurser skal målrettes virksomhedernes behov

Dansk Byggeris medlemmer fortæller i en ny analyse , at AMU-kurserne ikke er tilpasset virksomhedernes behov, og at kurserne med fordel kunne afholdes i virksomheden eller på byggepladsen.

AMU-kurser giver medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen uddannelse i sikkerhed og certifikater og anden kompetenceudvikling.

Ikke tilpasset virksomhedernes behov
Analysen fra Dansk Byggeri viser, at over halvdelen af deltagerne i undersøgelsen mener, at AMU-kurserne ikke er godt nok tilpasset virksomhedernes behov. Deltagerne i undersøgelsen er medlemmer af Dansk Byggeri.

- Bygge- og anlægsbranchen er sæsonfølsom, og derfor er der meget travlt i nogle perioder og mindre i andre. Virksomhederne har brug for, at de kan sende deres medarbejdere på kursus, når det passer dem i forhold til tykkelsen på ordrebogen, forklarer Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri.

Mere fleksibilitet
Virksomhederne peger på, at AMU-kurserne med fordel kan blive mere fleksible. Og cirka halvdelen af virksomhederne i undersøgelsen svarede, at de gerne vil kunne sende deres medarbejdere på et åbent værksted de dage, hvor vejret ikke er til at arbejde.

- Der er et stort potentiale for, at de nye trepartsforhandlinger om voksen- og efteruddannelsessystemet tilgodeser en øget fleksibilitet. Det kunne fx også være i forhold til at afholde kurser tættere på virksomhederne, som 23 % svarer, at de godt kunne tænke sig. Eller at kurserne simpelthen blev afholdt i virksomheden eller på byggepladsen, som hele 38 % ønsker sig, siger Louise Pihl.