Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ansatte i byggeriet har sundhedsordninger

Det er på tide at aflive myten om, at mænd ikke går til lægen. En ny undersøgelse viser, at tre ud af fire ansatte i byggeriet har en sundhedsordning. Læs undersøgelsen.

Arbejdet i byggebranchen er fysisk hårdt, risikofyldt og slider på kroppen. Derfor giver det god mening, at overenskomsterne indeholder aftaler om en sundhedsordning, så de ansatte kan komme i behandling, når de har brug for det.

Timelønnede mænd bruger sundhedsordningen
Fra 2013 til 2016 er andelen af personer i byggeriet, som benytter sig af sundhedsordningen, vokset fra 8 procent til 8,9 procent. Da hovedparten af de ansatte i byggebranchen er mænd, ser det derfor ud til, at mænd er lige så gode til at benytte sundhedsordningen som kvinder. De ansatte i byggeriet er primært timelønnede. Det ser derfor også ud til, at det ikke har nogen betydning, om de ansatte er timelønnet eller på månedsløn, når det gælder anvendelsen af en sundhedsordningen.

Færre og effektive behandlinger
Undersøgelsen viser, at antallet af behandlinger pr. person er faldet fra 7,3 behandlinger i 2013 til 6,3 i 2016. Samme fald kan registreres på landsplan, men her ligger antallet af behandlinger lidt højere. I 2013 var det 8 og i 7,3 i 2016. Det tyder på, at behandlingerne er mere effektive og komprimerede, især inden for byggebranchen.

Læs undersøgelsen