Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Billund er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

Der er stor forskel på erhvervsforholdene i landets 98 kommuner. Jylland topper, og hovedstaden flopper. Se, hvordan din kommune klarer sig.

Virksomhederne betaler ikke dækningsafgift, byggetilladelsen bliver hurtigt ekspederet på rådhuset, og genbrugspladsen holder åbent, så det passer med virksomhederne. Det er bare nogle af de ting, som gør, at Billund kan kalde sig Danmarksmester i erhvervsvenlighed 2017.

- Billund har de seneste seks år konsekvent ligget blandt de mest erhvervsvenlige i Danmark. Kommunen var også nummer ét i 2012. Derfor er titlen i allerhøjeste grad velfortjent, siger adm. direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen og tilføjer:

- De lokale virksomheder i Billund har kommunen som medspiller og de bedste muligheder for at bruge tiden på at drive virksomhed frem for at slås med kommunalt bureaukrati og særskatter på virksomhedsdrift.

Tårnby dårligst

Tårnby ligger på sidstepladsen i årets analyse, men også Rødovre, Albertslund og København ligger i den mindre erhvervsvenlige ende som nummer 97, 96 og 95 ud af landets 98 kommuner.

- Desværre er tendensen, at mange kommuner i hovedstadsområdet ikke gør sig umage med erhvervsvenligheden. I modsætning til deres kollegaer i Jylland, får hovedstadskommunerne meget foræret på grund af deres beliggenhed, og det har også givet en lidt nonchalant holdning til, hvor umage de behøver at gøre sig, siger Lars Storr-Hansen.

Jylland topper

De jyske kommuner er generelt bedst til at være imødekommende over for det lokale erhvervsliv. 

- Flere jyske kommuner har fundet ud af, at det betaler sig at være imødekommende over for det lokale erhvervsliv, fordi det også giver afkast til kommunekassen, hvis virksomhederne vokser og skaber flere arbejdspladser. Jeg har dog bemærket, at Frederikssund og Holbæk, som de eneste sjællandske kommuner, haler ind på de jyske og blander sig i toppen. Det er godt gået, siger Lars Storr-Hansen.

Se den regionale oversigt over kommunernes placeringer her

Om analysen

Dansk Byggeris årlige analyse måler landets 98 kommuner på 31 forskellige parametre om alt fra skatter og afgifter til investeringer i offentlige bygninger.