Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Byen mødte Borgen i livlig debat

Den 6. februar holdt Dansk Byggeri Østjylland for fjerde gang årligt møde med folketingsmedlemmer og øvrige erhvervsorganisationer i Aarhus

Fem folketingspolitikere og et byrådsmedlem fra de Konservative havde taget imod en invitation fra det aarhusianske erhvervsliv til en debat om aktuelle udfordringer.

Fokus på infrastruktur
På trods af en lille udvidelse af E45 i 2019 mellem Skanderborg og Aarhus Syd, så er man langt fra kommet i mål med udvidelsen. Kattegatforbindelsen og en ny lufthavn ved Aarhus blev også drøftet. Der var fra alle parters side (på nær repræsentanten fra Dansk Folkeparti) enighed om behovet for en samlet strategi for infrastrukturen i Danmark.

Marselis-tunnelen
Ministerens vurdering var, at anlægget af Marselis-tunnelen i Aarhus ikke kan komme i gang pga. anlægsloftet. Aarhus Kommune har pengene til projektet, men først fra 2020-21. Kommunen har to gange forgæves søgt om dispensation hos skiftende regeringer.

Uddannelse og internationalisering
Aarhus Universitet udtrykte ønske om større råderum og mindre detailstyring, så det nødvendige samspil mellem det offentlig og det private ikke bliver forhindret. Derudover blev erhvervsuddannelser, faglært arbejdskraft og lærlinge berørt under debatten.

Mere info

Læs artikel fra Aarhus Stiftstidende

Læs artikel fra Jyllands Posten