Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Byggeriet kan ikke undvære AMU

Ny analyse viser, at AMU-uddannelserne er effektive som faglig rygsæk på de danske byggepladser. Læs analysen

Dansk Byggeris medlemsvirksomheder har haft deres medarbejdere på knapt 15.500 kurser årligt siden 2013. Samlet set brugte virksomhederne 41.670 dage på at have medarbejdere på AMU-kurser i 2016, hvilket svarer til, at 186 personer er på kursus på fuld tid hele året.

AMU's brugere
Den typiske AMU-kursist fra bygge- og anlægs­branchen er mellem 25 og 50 år og har relativ lav anciennitet i virksomheden. Stillads- og kloak­-kursusdeltagerne er typisk yngre, mens man oftere møder en deltager på et organiserings- eller it-kursus, der er ældre end 50 år. Både små og store virksomheder anvender AMU, og brugen af AMU har været nogenlunde status quo de sidste tre år.

Mest populære kurser
De hyppigst brugte kurser er inden for certifi­kater, arbejdsmiljø og sikkerhed, hvor særligt "Vejen som arbejdsplads" er efterspurgt.

Forbedringsmuligheder
Ifølge virksomhederne er AMU-systemet admini­strativt meget tungt – både i forhold til at tilmelde sig kurser, søge godtgørelse og finde information. Mere end en tredjedel af virksomhederne finder ikke, at den faglige kvalitet af AMU-kurserne er høj. Og der er et udtalt ønske om mere fleksibilitet og en større indsats for markedsføring og virksomheds-­tilpasning fra skolerne.

Om AMU
AMU står for arbejdsmarkedsuddannelser og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte medarbejdere fra private og offentlige virksomheder. Dagligt leveres der grunduddannelse af ufaglærte og brancheskiftere til fx anlægs-, nedrivnings- og stilladsbranchen. Aktiviteten på certifikatkurserne er naturligvis stor, da medarbejderne i Dansk Byggeris medlemsvirksomheder skal have gennemført kurserne, før de overhovedet må gå i gang med at arbejde.

Læs mere
Læs hele rapporten her