Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Undgå tyveri af din varevogn og dit værktøj

Med sporingssystemer, DNA-mærkning og advarselsskilte kan du forebygge tyveri af din varevogn med dit kostbare værktøj. Se liste med forsikringsgodkendte køretøjs-sporingssystemer og mærkningsmuligheder.

Forsikring & Pension har lavet en liste med godkendte køretøjs-sporingssystemer, da flere forsikringsselskaber forlanger, at deres kunder skal have et sporingssystem installeret for at få kaskodækning for høje køretøjsværdier.

Se listen med godkendte sporingssystemer til køretøjer
DNA-mærkning
Med DNA-mærkning påføres dit værktøj en usynlig væske med UV-sporstof med en unik DNA-kode. Politiet kan på den måde spore værdierne. 

Sæt advarsel på din varevogn
Når du DNA-mærker, kan du markere din varevogn eller virksomhed med advarselsskilte/mærker, der er en advarsel til tyven om, at du har mærket dine ejendele, og at de er DNA beskyttet. Tyven tager en høj risiko og et spor med sig, hvis de stjæler mærkede ejendele, og produkterne er sværere at afsætte til hælere eller slutbrugere.

Mærkningsværktøjer
Forsikring & Pension har ikke en specifik liste over godkendt mærkningsværktøjer, som stadig er så nyt, at der ikke er opstillet kravspecifikationer. Det er derfor op til det enkelte forsikringsselskab, hvad de forlanger.

Eksempelvis anbefaler TRYG mærkningsværktøjet SelectaDNA.