Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Eksport har stor betydning for dansk økonomi

Bygge- og anlægsbranchen er det tredjestørste eksporterhverv i Danmark. Europa tegner sig for hovedparten af den danske eksport. Læs hele eksportanalysen for maj 2017.

Bygge- og anlægsbranchen står for 6,7 procent af den samlede danske eksport, når varer og tjenester lander på især det europæiske marked.

 

Europa er vigtigst

Det er vores nabolande og vores EU-partnere, der som følge af EUs indre marked for udveksling af varer og tjenester tegner sig for hovedparten af den danske eksport. Hele 73 procent af vores eksport af tjenesteydelser afsættes i EU, og vores vareeksport følger efter med 69 procent.

 

USA og Kina

Ser vi ud over Europa, så aftog de to største økonomier, USA og Kina, danske varer for knap 2,8 milliarder kroner. Det svarer til en samlet andel af den danske byggevareeksport på 7,4 procent.

 

Langsommere end vores naboer

Eksporttallene her og nu afspejler den lidt træge måde, som den danske økonomi er kommet ud af krisen på. Vi er blevet hængende lidt længere i den økonomiske nedtur end vores naboer Norge, Sverige, Storbritannien og Tyskland.


Læs hele eksportanalysen maj 2017

Læs barometer "Byggeriet tjener valuta hjem til Danmark"