Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

TV2 spillede ikke ærligt spil i ”Danmark mod Østeuropa”

Dansk Byggeri klagede sidste sommer over TV2-udsendelsen ”Danmark mod Østeuropa”. Pressenævnet har pålagt TV2 at offentliggøre nævnets kritik. Læs Pressenævnets kendelse.

I januar blev dokumentarserien ”Danmark mod Østeuropa” vist på TV2. Udsendelserne havde fokus på kvaliteten af danske og udenlandske håndværkeres arbejde.

Falske præmisser
Dansk Byggeri klagede allerede sidste sommer til TV2, idet de blev bekendt med seriens formål. Her stod det klart, at de deltagende virksomheder stillede op på falske præmisser.

De deltagende virksomheder stillede op i troen om, at serien handlede om arbejdsliv i Danmark. Serien viste sig i stedet at være en konkurrence mellem dansk og udenlandsk arbejdskraft.

Rejste sag for Pressenævnet
Serien havde store økonomiske og menneskelige omkostninger for særligt én af de deltagende virksomheder. Derfor valgte virksomheden efterfølgende at rejse sagen for Pressenævnet.

Pressenævnets kendelse
I kendelsen fra Pressenævnet rettes der kritik af udsendelsernes præmisser for de deltagende virksomheder. Pressenævnet har derfor pålagt TV2 at offentliggøre kritikken på TV2 i samme sendetid, ligesom kritikken af TV2 skal offentliggøres på TV2's hjemmeside.

Dansk Byggeri beklager
Dansk Byggeris indsigelse hindrede desværre ikke udsendelserne i at blive sendt, og det medførte konsekvenser for den deltagende virksomhed samt en risiko for vildledning af TV2s seere.

Læs Pressenævnets kendelse