Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Finanslovsforslag om håndværkerfradrag uden håndværk

Regeringen foreslår, at håndværkerfradraget fortsætter, men uden fradrag for håndværk. Dansk Byggeri mener, at det vil betyde mere sort arbejde

I forbindelse med Finanslovsforslaget for 2018 har Dansk Byggeri undersøgt danskernes holdning til håndværksfradraget. De ønsker en fortsættelse af fradraget, hvor familierne selv bestemmer, hvad de vil bruge fradraget til.

Fradrag til hjemmeservice
Vi synes derfor, at det er ærgerligt, at regeringen vælger at øremærke håndværkerfradraget til hjemmeservice. Nu skal forslaget forhandles, og så må vi se, hvor det hele ender, når finansloven falder endeligt på plads, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Permanent ordning
Det er positivt, at regeringen i Finanslovsforslaget anerkender, at håndværkerfradraget bør være en permanent ordning. På den måde bliver det et effektivt redskab for dansk økonomi i forhold til sort arbejde. Men hvis man fx ønsker at gøre sort arbejde hvidt, er det også klogt at tage fradrag for håndværk med i en permanent ordning, siger Lars Storr-Hansen, som således håber på, at alle gode kræfter vil samle sig om at få håndværk med. 

Læs Dansk Byggeris papir om håndværkerfradragets effekt på sort arbejde