Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Håndværkerfradrag på den politiske dagsorden

Det er lykkedes Dansk Byggeri at få håndværkerfradraget med i politikernes debat om boligskatten. Det skyldes, at Dansk Byggeri hver dag arbejder målrettet for at fortælle regeringen, oppositionen, embedsmænd og medier om byggeriets bidrag til samfundet

Dansk Byggeris lobbyarbejde har blandt andet sikret større lydhørhed for et permanent håndværkerfradrag på Christiansborg. Derfor ser vi nu nye politiske partier prioritere håndværkerfradraget højere. Senest har Dansk Folkeparti gjort Venstre selskab ved at gøre et permanent håndværkerfradrag for alle slags håndværkerarbejde til en mærkesag. 

Håndværkerfradrag kan kompensere et forringet rentefradrag
I forhandlingerne om en ny boligbeskatning, har Dansk Folkeparti spillet håndværkerfradraget ind som kompensation for et forringet rentefradrag. Ifølge Dansk Byggeris beregning er et permanent håndværkerfradrag i mange tilfælde lige så fordelagtigt for almindelige boligejere som det rentefradrag, de mister.

Håndværkerfradrag på dagsordenen 
På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvordan boligskatteforhandlingerne ender. De foregår i et lukket rum og handler om meget andet end håndværkerfradrag. Men det er lykkedes Dansk Byggeri at sætte håndværkerfradraget ind i en større sammenhæng med boligskatten.