Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Når du lejer en medarbejder

Undgå efterbetaling og fagretlige sager, når du lejer et sæt ekstra hænder. Her får du nogle huskeregler

Når du lejer medarbejdere, er det vigtigt, at du sikrer dig, at vikarbureauet har det fornødne kendskab til de gældende overenskomstforhold.

Vikarbureau med overenskomst

Hvis vikarbureauet er medlem af Dansk Byggeri, eller på anden måde har indgået en overenskomst, er vikarbureauet forpligtet til at overholde overenskomsten over for vikarerne.

Vikarbureau uden overenskomst

Hvis vikarbureauet ikke er overenskomstdækket, følger det af Dansk Byggeris overenskomster, at overenskomsterne alligevel gælder for de medarbejdere, der er udsendt af vikarbureauet. I den situation risikerer brugervirksomheden at komme til at hæfte for lønnen til medarbejderne, hvis vikarbureauet ikke har betalt den overenskomstmæssige løn.

Undgå overraskelser

Du skal sikre dig, at de medarbejdere, du lejer, er omfattet af en kollektiv overenskomst, så du kan være sikker på, at de får den rette løn. Hvis de ikke gør det, er det nemlig dig, som lejer, der risikerer at stå med efterbetalingen, hvis der bliver rejst en fagretlig sag.

Få hjælp

Dansk Byggeri opfordrer til, at du ringer til os, før du går i gang med at leje medarbejdere til dine opgaver. På den måde sikrer du, at alle ansættelsesretlige regler er overholdt, så du ikke får overraskelser efterfølgende.

Spørgsmål 

Har du brug for hjælp, kan du ringe til Dansk Byggeris Arbejdsgiversekretariat alle hverdage mellem 8–16 på telefon 72 16 00 00.