Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ny certificeringsordning for tæthedsmålinger

Danske Bygningskonsulenter frygter, at der ikke er styr på, om nye bygninger er så energieffektive i virkeligheden, som de er på papiret. Derfor har Danske Bygningskonsulenter taget initiativ til en frivillig certificeringsordning

Bygningsreglementet stiller krav om, at mindst ti procent af alle nybyggerier skal måles for, om de opfylder kravene til lufttæthed. Af bygningsreglementet fremgår det også, at de personer, der udfører kontrolmålingerne, skal være uvildige og kvalificerede.

Få kontrolmålinger og useriøse konsulenter
De fornuftige regler bliver ikke kontrolleret i tilstrækkeligt omfang af myndighederne, og der er ingen formelle faglige krav til de, der udfører de få kontrolmålinger. Den seriøse del af branchen oplever en helt urimelig konkurrence fra konsulenter, der end ikke kan betjene måleudstyret eller tolke de resultater, målingerne giver. Samtidig går entreprenører og bygherrer efter de billigste konsulenter, og her er det svært at følge med, hvis arbejdet skal laves forsvarligt.

Certificeringsordning
Danske Bygningskonsulenter har taget initiativ til en frivillig certificeringsordning for virksomheder, der udfører tæthedsmåling. Ved at vælge en af de certificerede virksomheder får såvel bygherre som den udførende byggevirksomhed sikkerhed for kvaliteten af de data, der leveres vedrørende tæthed af en bygning - og det er der brug for. Dansk Byggeri hilser certificeringen velkommen.

Se oversigt over de virksomheder, som af en uafhængig institution har ladet sig certificere til at udføre målinger.