Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ny dansk markedsføringslov

Den 1. juli 2017 træder den nye markedsføringslov i kraft. Loven indeholder bl.a. ændringer om skjult reklame. Hør mere på gå hjem-møder den 28. juni 2017 i Aarhus og den 29. juni 2017 i Tune.

Den nye markedsføringslov skal skabe gode og ensartede forbrugerforhold og bringe den danske lovgivning i overensstemmelse med EU-retten.

Skjult reklame
Med den nye lov udvides området for, hvornår der er tale om skjult reklame. Kravet om reklame-markering gælder fremover, når virksomheder fx forærer produkter som gave eller stiller dem til rådighed for anmeldere, bloggere eller andre mediepersoner, uden at der er indgået en egentlig aftale om reklame. Det afgørende er, om der er en kommerciel hensigt. Virksomheder må derfor altid huske, at det tydeligt skal fremgå, når der er tale om en reklame, fx hvis der overlades produkter til fagmagasiner eller lignende. Hvis annoncøren glemmer det, vil også virksomheden, der har overladt produktet, kunne blive pålagt en bøde, hvor vi tidligere har set bøder på op til 75.000 kr.

Reklame med Byg Garanti
Det er fortsat ikke tilladt at ”smykke sig med lånte fjer” ved at reklamere med, at man er medlem af fx Dansk Byggeri eller med i en certificeringsordning, hvis man ikke er det.

Reklame for kunde der ikke kan få dækning
Det er fortsat heller ikke tilladt at reklamere med sit Byg Garanti-logo over for en kunde, som ikke vil kunne opnå dækning under Byg Garanti, fx fordi kunden ikke er forbruger, eller fordi arbejdet ikke er dækket efter Byg Garantis vilkår.

Gå hjem-møder om markedsføringsret
Dansk Byggeri afholder sammen med advokatfirmaet Skau Reipurth & Partnere gå hjem-møde om markedsføringsret for entreprenører og andre udførende den 28. juni 2017 i Aarhus og den 29. juni 2017 i Tune.

Tilmeld dig her 

Kontakt
Har du spørgsmål, er du som altid velkommen til at kontakte Dansk Byggeris juridiske afdeling på telefon 72 16 00 00.