Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Pavillonboliger til studerende kan skabe vækst

Ny planlov giver mulighed for, at der bygges flytbare, midlertidige boliger. Det kan løse boligproblemet og bidrage til at skabe vækst i byggebranchen

Den nye planlov, som erhvervsministeren nu lægger frem, vil give mulighed for at bygge flytbare studieboliger i kommunernes ”perspektivområder”. Det vil sige at etablere studieboliger i pavilloner eller lignende i de områder, der ligger ubenyttet hen i de næste mange år, inden byudviklingen planlagt sker på grunden.

Flere studerende kan få bolig i bynære områder
Det betyder helt konkret, at kommunerne nu får mulighed for at give flere studerende en værdig bolig i bynære områder, så de ikke skal sove på sofaer hos bekendte, i kælderlejligheder, der ikke er egnet til beboelse, eller i erhvervsbyggeri, hvor beboelse ikke er tilladt.

Mangel på 26.500 studieboliger
Ifølge beregninger fra Dansk Byggeri mangler der 26.500 studieboliger i Danmark. Der er stort pres på de mindste boliger i byerne, og det gør, at de studerende, der ofte er tilflyttere uden netværk og også har en begrænset økonomi, har det svært.

Kompetencer til at bygge pavillonboliger
I Danmark er der flere virksomheder, der har kompetencerne til at bygge pavillonboliger af høj kvalitet, som er flytbare og kan tilpasses lige præcis det behov, der er brug for. Så ikke nok med at det kan løse et boligproblem – det kan også bidrage til at skabe vækst.