Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Radon kan give ekstra opgaver i byggeriet

Flere husejere har fået øjnene op for farerne ved radon. Det betyder, at der ligger flere opgaver og venter på landets håndværkere, hvis de specialiserer sig

Når radon siver op fra undergrunden og ind i husene via revner, sprækker og andre utætheder, kan det være sundhedsskadeligt. Det har flere
husejere fået øjnene op for.

Radonmålinger i hjem
Kampagnen "Radonfrit hjem", som Realdania står bag, har indtil videre data fra knap 3.000 boligejere, der har målt radonniveauet i deres hjem. Cirka halvdelen af de udførte målinger viste et niveau på over 100 becquerel pr. kubikmeter, hvor det anbefales at iværksætte enkle og billige tiltag, der kan nedbringe niveauet.  Hver sjette bolig havde et niveau over 200 becquerel pr. kubikmeter, og det er så højt, at der bør sættes større tiltag i gang for at minimere den radioaktive luftart.

Få radon viden
I et samarbejde mellem Statens Byggeforsknings Institut (SBi) og Teknologisk Institut (TI) udbydes der kurser, hvor det er muligt for håndværksmestre at få den viden, der er nødvendig for at udføre de efterspurgte opgaver i den rette kvalitet.

Fakta
I 2010 blev der indført krav i bygningsreglementet om, at mængden af radon i inde luften ikke må overstige 100 Bq/m3. Kravet gælder stadig.

Byggerier opført efter 2010 har færre problemer med radon end ældre byggerier.

Læs mere

Se radonkortet her

Læs om SBi og TI's Radonkurser her