Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Sløve kommuner forsinker integrationen

Ny undersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at flygtninges integration i byggebranchen bremses af papirarbejde og manglende kontakt fra de kommunale jobcentre

Knap hver sjette byggevirksomhed overvejer at ansætte en flygtning inden for det næste år. Det viser en undersøgelse, Dansk Byggeri har lavet blandt medlemsvirksomheder. Især mangel på arbejdskraft og det sociale ansvar betyder noget for virksomhederne i denne sammenhæng.

Virksomheder skal opsøges

Ifølge undersøgelsen er det kun 24 pct. af virksomhederne, der er blevet kontaktet af et jobcenter med henblik på at få en flygtning i arbejde. Når bygge- og anlægsvirksomhederne er indstillede på at ansætte, er det problematisk, at manglende aktivitet fra kommunerne spænder ben for integrationen.

Derudover peger 45 pct. af virksomhederne på, at de administrative byrder er for store ved at ansætte flygtninge. Det er også et oplagt område, hvor kommunerne kan gøre en positiv forskel ved at hjælpe med papirarbejdet.

Integrationsuddannelse og bonusordninger

Undersøgelsen viser også, at kendskabet til den nye Integrationsgrunduddannelse (IGU) er ganske lav, da hele 84 pct. af virksomhederne end ikke har hørt om ordningen. Det samme gør sig gældende for muligheden for at modtage bonus for at ansætte en flygtning eller familiesammenført i en IGU eller  ordinær ansættelse.

Læs mere
Du kan læse mere her 

Spørgsmål

Har du spørgsmål til undersøgelsen, kan du kontakte chefkonsulent Jakob Krohn-Rasmussen, telefon 72160210, jkr@danskbyggeri.dk