Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Torben forhandler på dine vegne

Torben Liborius er udnævnt til erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri.

Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri siden 2008, er udnævnt erhvervspolitisk direktør. Udnævnelsen sker i anerkendelse af hans vedholdende indsats for at varetage medlemmernes interesser, når der laves politik.

 

Påvirker politikerne
Meget af Torben Liborius’ arbejde går ud på at møde lovgiverne og myndighederne. Derfor rejser han rundt til kommuner eller holder møder med Christiansborgs politikere. 

 

- Politikere og embedsmænd skal vide, hvornår deres beslutninger enten gør det mere besværligt og dyrere at drive virksomhed. På den måde arbejder Dansk Byggeri for at lette de byrder, som regler og indberetninger er for virksomhederne; sikre dem gode forhold, uden at kræve af politikerne, at de stiller med nye penge hver gang, siger Torben Liborius.

 

Resultater der kan mærkes
Torben Liborius’ fornemmeste opgave er ifølge ham selv at arbejde for, at virksomhederne i anlægs- og byggebranchen også i fremtiden vil opleve, at branchen bliver inddraget, når regler bliver udformet.

 

- Dansk Byggeri er jo aktive på rigtig mange konkrete sager, men et par eksempler på de ting, vi har fået igennem, er den nye certificeringsordning, der erstatter langsommelige og dyre byggetilladelser. Gennem kriseårene fik vi fremrykket og øget de offentlige investeringer i byggeri og infrastruktur, og så fik vi genoplivet BoligJob-ordningen, siger Torben Liborius og fortsætter:

 

- Og vi har fået kommunerne til at lytte til mange af vores råd som bl.a. den årlige kommune analyse, adgang til genbrugspladserne, kravene til garantistillelse, deres udbudspolitikker mv. Det er eksempler på, at politikerne lytter til råd fra Dansk Byggeri.