Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Udenlandsk arbejdskraft er en god forretning

Det Økonomiske Råds formandskab offentliggjorde tirsdag den 30. maj 2017 forårets rapport, hvor de anbefaler at få flere højtuddannede udlændinge til Danmark for at arbejde. Læs hvorfor.

Administrerende direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen kalder vismændenes kapitel om udenlandsk arbejdskraft vigtigt og epokegørende.

- Der er meget klar dokumentation for, at udenlandsk arbejdskraft bidrager til vækst og velstand i en lille åben økonomi som den danske. Ikke mindst er det interessant, at internationale studier tyder på, at indvandring øger gennemsnitsindkomsten for den indfødte befolkning, fortæller Lars Storr-Hansen.

Flaskehalsudfordringer mindskes
Rapporten fra Det Økonomiske Råd viser, at udenlandsk arbejdskraft fra de nye EU-lande bidrager til et fleksibelt arbejdsmarked og var med til at tage toppen af flaskehalsudfordringer og lønpres under den seneste højkonjunktur. 

Brug for udenlandsk arbejdskraft
- Så langt øjet rækker, er der plads til og brug for både indenlandsk og udenlandsk arbejdskraft. Det gælder ikke mindst i byggeriet, siger fortæller Lars Storr-Hansen.

Ingen overophedning
Dansk Byggeri er helt på linje med Det Økonomiske Råd i, at der er et godt stykke op til den overophedning af økonomien, vi så op til finanskrisen i 2008.