Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Udlandet går foran med mediation

Danske virksomheder går for meget i retten, mener juridisk institut. Erfaringer fra udlandet viser vejen til mere mægling

I udlandet er mediation udgangspunktet, inden en juridisk konflikt fører til en retssag. Virksomheder herhjemme har meget at vinde, hvis Danmark gør brug af erfaringerne fra udlandet. Det mener Mediationsinstituttet.

Flere fordele

Med mediation afsluttes konflikten typisk i løbet af et-to måneder fremfor et år. Når begge parter har indflydelse på udfaldet, giver det også gode muligheder for at bevare gode relationer. Sidst men ikke mindst dækkes omkostningerne af retshjælpsforsikringen.

Lovgivning kan få gang i snakken

I England og Norge er der gennem adskillige år blevet arbejdet på at fremme mediation. I England er der blandt andet blevet indført en mulighed for at give bøder til virksomheder, der ikke går frivilligt i mediation. Efter lovændringen i 1994 er hyppigheden for, hvornår virksomheder forsøger sig med mediation, steget fra 30 procent til 70 procent.

Projekt efterlyser danske tiltag

Projektet ’Nye veje for byggeindustriens konflikter’ efterlyser danske juridiske og politiske tiltag. Det skal blandt andet give bedre, hurtigere og billigere konfliktløsning i den danske byggebranche.

Læs mere
Projektet er iværksat af Mediationsinstituttet med støtte fra Grundejernes Investeringsfond. Læs mere om projektet på www.mediationsinstituttet.dk