Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Vi fyrer for gråspurvene

Cirka 200.000 bygninger har energimærket E eller dårligere, og de har dermed et højt energiforbrug og høje energiregninger. Læs Dansk Byggeris energianalyse 2017 her

37 procent af de danske boliger har et energimærke E eller dårligere, hvilket betyder, at der både bliver fyret for gråspurvene, og energiregningerne ligger i den høje ende. Men når man spørger boligejerne selv, mener kun 13 procent, at deres hus er i dårlig energimæssig stand.

Dansk Byggeris energianalyse 2017
Andelen af vedvarende energi er blevet lidt større, og Bolig-Jobordningen er blevet grøn, men energiselskaberne har tabt interessen for energirenovering af bygningernes klimaskærme. Det går frem, men nogle steder også tilbage, når det gælder om at nå målet om at gøre Danmark uafhængigt af fossile brændstoffer. Alt sammen tendenser du kan læse mere om i Byggeriets Energianalyse

Fokus

  • Potentialet for energirenovering af bygninger
  • Indsatsområder i udvalgte sektorer
  • Effekten af virkemidler,
  • Vedvarende energi og bygninger
  • Betydningen af energirenoveringer for vækst og beskæftigelse.


Grøn omstilling
Hensigten med analysen er at samle data om energi og bygninger og med tiden opnå klarere indsigt i udviklingen af byggeriets rolle i den grønne omstilling.

Fossil uafhængighed
Analysen er med til at vise, hvor vigtig energieffektivitet og bygninger er, hvis målet om fossil uafhængighed i 2050 skal nås.


Læs hele analysen her