Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Gå hjem-møder om den nye ferielov

Folketinget har netop vedtaget en ny ferielov, som træder i kraft den 1. september 2020. Dansk Byggeri holder gå hjem-møder i hele landet i oktober og november 2018. Tilmeld dig her.

Loven gør det muligt for medarbejdere at holde betalt ferie samme år, som ferien optjenes. Det kaldes samtidighedsferie. Med den nuværende ferielov kan der gå op til 16 måneder, fra en ny medarbejder på arbejdsmarkedet har optjent ret til betalt ferie.

Gå hjem-møder
Dansk Byggeri holder gå hjem-møder i hele landet i oktober og november. Du kan se alle møderne på vores hjemmeside og tilmelde dig allerede nu.

Tilmeld dig her


Ikrafttræden
Den nye ferielov træder i kraft den 1. september 2020.

Overgangsordning
Der er i den nye ferielov indført en overgangsordning fra den nuværende ferieordning, med forskudt ferie, til den kommende ferieordning med samtidighedsferie. Det betyder, at ferie optjent i perioden fra 1. september 2019 til 31. august 2020 indefryses. Det vil sige, at ferien kan hverken afholdes eller udbetales, før medarbejderen forlader arbejdsmarkedet. Der oprettes en særlig fond, der skal forvalte de ”indefrosne” midler.

Læs den nye ferielov