Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Håndter narkotika på byggepladsen

Dansk Byggeri har lavet en ny vejledning om, hvordan virksomheder kan håndtere og kontrollere narkotika på byggepladsen. Download vejledningen og få også kontakt til Falck Healthcares misbrugsvejledning.

Det kan være svært at håndtere, hvis en ansat har et misbrug af hash eller narko. Som arbejdsgiver kan du føle dig usikker på, hvordan du skal tale med den ansatte om et muligt misbrug, samt hvordan arbejdet udføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Derfor har Dansk Byggeris Arbejdsmiljøafdeling udarbejdet vejledningen ”Narkotika på byggepladsen”.

Download pjecen "Narkotika på byggepladsen"


Særlige krav til kontrol for narkotika
I vejledningen kan du læse, hvordan du må kontrollere for narko på arbejdspladsen. Det afhænger blandt andet af, om kontrollen er generel, eller om det er mistanke til en specifik medarbejder. Kontrol for narko sætter desuden særlige krav til databeskyttelse.

I vejledningen kan du også læse om:

  • Forskellige typer narkotika
  • Typiske adfærdsændringer
  • Gode råd til en samtale med den ansatte om misbrug.

Få hjælp ved misbrug
Hvis din virksomhed er dækket af PensionDanmarks Sundhedsordning, kan du få misbrugsvejledning ved at kontakte Falck Healthcare på tlf. 70 10 08 06. Den ansatte og du bliver informeret om:

  • Regler
  • Rettigheder
  • Telefonnumre og adresser til offentlige behandlingssteder
  • Psykologsamtaler til den ansatte.

Kontakt
Hvis du har spørgsmål om, hvordan PensionDanmarks Sundhedsordning kan hjælpe jer, er du velkommen til at kontakte PensionDanmark på 70 12 13 30.

Du er også altid velkommen til at kontakte Dansk Byggeris Arbejdsmiljøafdeling på 72 16 00 00.