Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Mangel på arbejdskraft i Midtjylland og Hovedstaden

Der er gang i byggeriet i hele landet, men der mangler arbejdskraft. I Region Midtjylland og Hovedstaden kan de særligt mærke det. Læs om hvor mange procent af virksomheder, der mangler arbejdskraft.

Via Danmarks Statistik har Dansk Byggeri set på manglen på arbejdskraft. Den viser en stigning fra 2014 til 2017 i alle dele af landet. Det er et problem, da virksomheder må sige nej til nye ordrer, hvis de ikke har hænder nok.

Arbejdsmarkedet er varmt, men ikke overophedet
Andelen er virksomheder, der ser mangel på arbejdskraft som en produktionsbegrænsning, er samlet set steget fra 9,3 procent i 2014 til 31 procent i 2017.

- Der er en flaskehals i udbuddet af håndværkere, og et stigende antal virksomheder kan ikke få besat de ledige stillinger. Normalt er det byggeriet, der først løber ind i flaskehalse, og vi er godt på vej derind. Jeg vil betegne arbejdsmarkedet som varmt, men ikke overophedet, siger cheføkonom Bo Sandberg om tallene i mandagens udgave af Berlingske.

Hovedstaden og Midtjylland er hårdt ramt
Det er over hele landet, der mangler arbejdskraft, men særligt i region Midtjylland og Hovedstaden kan de mærke det. Andelen af virksomheder i region Hovedstaden, der betegner manglen på arbejdskraft som en begrænsning, er steget fra 8,3 procent i 2014 til 35,3 procent i 2017. I Region Midtjylland er stigningen steget fra 11,3 procent til 38 procent i samme periode.