Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Konflikt

Konflikter i byggebranchen er ikke til at undgå. Men med enkle værktøjer kan man håndtere dem konstruktivt

En arbejdsplads uden uenigheder hører til sjældenhederne. Men udveksling af meninger og holdninger er også tegn på, at der er liv og plads til forskellighed. Med simple værktøjer, kan konflikter håndteres konstruktivt og behandles før de griber om sig.

Erfaringer fra et byggeprojekt

Under byggeriet af Pleje- og Aktivitetscenter Egelund i Kokkedal blev konstruktiv konfliktkultur afprøvet. Fem virksomheder, med hver sin kultur og faglige baggrund, deltog. Virksomhederne repræsenterede byggeriets aktører, dvs. bygherre, arkitekt, rådgiver og entreprenør.

Værdibyg som arrangør

Projektet blev i maj 2009 præsenteret ved et seminar arrangeret af Værdibyg. Blandt deltagerne var der enighed om at projektet havde været meget inspirerende, ikke mindst fordi de værktøjer der blev anvendt i projektet var meget konkrete og brugervenlige. Værktøjerne kunne bruges - ikke kun - i samarbejdet med byggeriets parter, men også hjemme i virksomheden.  

Læs mere om Værdibyg og seminaret 

Materialer og kurser

Projektet har ført til udgivelsen af en en rapport samt undervisningsmateriale med brugbare værktøjer. Udarbejdelse af materialer og undervisning stod Scandinavian Training Design for.
 
"Alle konflikter i byggebranchen begynder som en sund faglig uenighed. Det bliver først farligt, når vi begynder at ty til almenmenneskelige reaktioner som alliancedannelse, bagtalelse og udelukkelse"
 - konsulent Mette Denager, Scandinavian Training Design.


 
Kontakt Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøafdelingen

Telefon: 72 16 00 00

Psykisk arbejdsmiljø

Samarbejde og trivsel